Neseniai paskelbtoje ataskaitoje „Counterpoint Research” rinkos tyrimų specialistai apskaičiavo įvairių „iPhone 12” komponentų kainą ir priėjo prie išvados, kad pakuotė ir jos turinys šįkart yra pigesnis maždaug 4,2 JAV dolerio, lyginant su pilną komplektaciją turėjusiu „iPhone 11”.

4,2 dolerio neskamba kaip labai didelė suma, todėl iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad „Apple” iš tiesų nusprendė pasiaukoti dėl gamtos, tačiau neskubėkime. Analitikai skaičiuoja, kad vien iki 2020 metų pabaigos pasaulyje buvo parduota net 63 milijonai „iPhone 12” vienetų, kas reiškia, jog bendrovė atsisakiusi įkroviklio ir ausinių uždirbo beveik 265 milijonus dolerių. Maža to, labai tikėtina, kad nemaža dalis naujųjų telefonų pirkėjų nusprendė įkroviklį įsigyti iš pačios „Apple”, todėl galutinė suma gali būti dar didesnė.

Kitaip tariant, net jeigu bendrovė ir siekia sumažinti aplinkai daromą žalą, tokį kontraversišką žingsnį nemaža dalimi paskatino ir nemažos papildomos pajamos.

Internete neseniai buvo paviešinta „Apple” parengta „iPhone 12” pirkėjams skirta internetinės apklausa, kurioje klausiama, kokius pakuotėje pridedamus aksesuarus vartotojai labiausiai naudoja. Klausiama buvo apie kiekvieną priedą iki vieno, nepamirštant nei laido, nei SIM adatėlės ir netgi lipdukų su „Apple” logotipu. Visa tai technologijų bendruomenėje pasėjo nerimą, kad kitąmet naujųjų „iPhone” dėžutėse rasime tik patį telefoną ir daugiau nieko.

Tai labai tikėtina, kadangi bendrovė pernai vykdė labai panašią „iPhone 11” vartotojų apklausą, kurioje buvo klausiama apie tai, kaip dažnai naudojamas įkrovimo blokelis bei ausinės. Kaip žinome, šiemet šie abu priedai buvo pašalinti, tad būgštavimai turi pagrindo. Beveik neabejojama, jog „Apple” tokį žingsnį motyvuos ekologija ir taršos mažinimu.

Įdomu, kad apklausoje taip pat klausiama, ar vartotojai patenkinti „FaceID” atrakinimo sistemos, paremtos veido atpažinimu, veikimu. Visa tai paskatino spekuliacijas, jog Kupertino gigantė galimai planuoja „iPhone 13” serijoje vėl pradėti montuoti pirštų antspaudų skenerį, kuris itin naudingas pandemijos metu, kai atrakinimas veidu yra negalimas dėl kaukių dėvėjimo. Gali būti, jog skaitiklis bus įdiegtas įjungimo mygtuke, panašiai, kaip neseniai pristatytame „iPad Air” modelyje.