Jei prašymas būtų patenkintas, migruojančių abonentų centrinės duomenų bazės, kuri reikalinga šių paslaugų užtikrinimui, veikimas jau ne pirmą kartą būtų sustabdytas.

"Dilidus" direktorius Donatas Garbauskas BNS plačiau nekomentavo teismo sprendimo.

"Gavau informaciją, kad mūsų prašymas atmestas, tačiau kol kas negaliu pasakyti, ar Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) skelbto konkurso rezultatus bandysime ir toliau ginčyti", - sakė D.Garbauskas.

RRT skelbto konkurso migruojančių abonentų duomenų bazei sukurti nugalėtoju buvo pripažinta įmonė "Mano numeris". Bendrovė "Dilidus" buvo šio konkurso dalyvė.

Dėl teisinių ginčų RRT visų numerio perkėlimo paslaugų teikimo pradžią buvo atidėjusi keturis kartus.

"Dilidus" RRT skelbto konkurso rezultatus teisme bandė užginčyti jau ne kartą. To siekė konkurse taip pat dalyvavusi įmonė "Siemens".

Nuo šių metų sausio 1 dienos visomis numerių perkėlimo paslaugomis gali naudotis naujai operatorių keičiantys mobiliojo ryšio abonentai. Tuo tarpu seniau tai padariusiems ši galimybė turėtų būti užtikrinama nuo vasario 1 dienos.

Nuo 2004 metų mobiliojo operatorių keičiančius ir senąjį numerį pasilikusius abonentus pasiekdavo skambučiai į senąjį numerį, tačiau SMS ar MMS žinutes jie galėdavo gauti tik iš to tinklo, kuriuo naudojasi, abonentų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją