Reikėtų pasakyti, kad „LG Velvet“ yra įdomus eksperimentas. Kodėl eksperimentas? Iš pirmo žvilgsnio tai įprastas išmanusis telefonas, gal šiek tiek ilgesnis nei kiti. Bet štai gamintojas nusprendžia paeksperimentuoti ir nustebinti: galite įsigyti ne tik telefoną, bet ir dėklą, kurio dėka jūsų telefonas turės net tris ekranus: yra mažasis ekranas,kurio dėka galite matyti, kiek valandų, kas jums skambina ir t.t. O atidarę dėklą – rasite dar du ekranus, kurie gali veikti nepriklausomai vienas nuo kito.

Tai reiškia, kad vienu metu galite žiūrėti „Youtube“ vaizdo įrašus, o kitame ekrane susirašinėti su draugais per „Messenger“ programėlę, skaityti „Delfi“ ar daryti bet ką, ką tik norite. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori „multitaskinti“.

Būtent dėklas ir paverčia telefoną įdomiu bei traukia aplinkinių dėmesį. Teko išgirsti įvairių aplinkinių reakcijų: nuo vau iki „kas čia per monstras“. Tam tikra prasme telefonas su dėklu tampa „monstru“ – jis daug sunkesnis ir didesnis nei kiti telfonai, tad viena ranka juo naudotis – be šansų.

Tačiau dėklą reikėtų pirkti internetu, mat jis Lietuvoje nėra parduodamas. Tai įdomus dalykas, kurį gali parodyti kitiems, tačiau realiausias ir patogiausias telefono panaudojimas – nuėmus dėklą.

Pats telefonas yra gana didelis, tad puikiai tinka tiems, kuriems patinka tokio dydžio telefonai. Jis šiek tiek siauresnis ir ilgesnis nei, tarkime, „OnePlus 8” flagmanas. Telefono ekrano įstrižainė yra 6,8 colio, raiška – FHD+ (1080 x 2260 taškų). Pirštų atspaudų skaitytuvas yra po ekranu, tai, asmeniškai, laikyčiau privalumu. Tačiau kartais telefonas „nenorėdavo“ atsirakinti. Tokios problemos su kitų gamintojų flagmanais (o „LG“ šį telefoną pristatė kaip flagmaną) nebūna.

Šis telefonas turi problemą kaip ir daugelis kitų – telefono nugarėlė lengvai „susirenka“ visus pirštų atspaudus. Taip pat nugarėlė yra slidi, tad saugiausia telefoną būti laikyti dėkle (ar dėkle su papildomu ekranu, ar šiaip įprastiniame dėkle). Tačiau dėklo apsaugai gali ir neprireikti, mat telefonas ne tik turi IP68 sertifikatą, bet ir, gamintojo teigimu, atlaikė ir MIL-STD-810G patvarumo testą. Tad, anot gamintojo, tai itin patvarus telefonas.

Išmanusis turi „Qualcomm Snapdragon 765G 5G“ platformą, darbinės atminties kiekis yra 6 GB, o nuolatinės atminties – 128 GB.

Sąlyginai džiugina telefono greitis bei baterija. Aišku, baterija daug ilgiau tarnauja, jei nenaudojate dvigubo ekrano. Būtent be papildomo ekrano, įprastai naudojant telefoną, šis gali išbūti nekraunamas dvi paras. Pavyzdžiui, telefonas turėdamas 61 proc. baterijos nurodo, kad dar veiks 13 val. ir 30 minučių, nors yra naudojamas „Always on display“ funckija.

Telefonas gali pasigirti trijų lęšių pagrindine kameros sistema: pagrindinis f/1,8 diafragmos objektyvas su 48 MP jutikliu, plataus lauko objektyvas (f/2,2 diafragma ir 8 MP jutiklis) bei gylio kamera (f/2,4 diafragma, 5 MP jutiklis). Taip pat yra ir LED blykstė. Tačiau nuotraukos itin aukšta kokybe nenustebins – čia geram kadrui reikia tikrai gero apšvietimo.

Bendrai žvelgiant į telefoną, darosi aišku, kad be įdomaus dėklo, jis tiesiog yra vidutinis. Taip, jis gana greitas, visai nebloga baterija, tačiau mažai kuo skiriasi nuo rinkoje esančių konkurentų, o dalis konkurentų – net pigesni. Pradinė „LG Velvet“ kaina yra 600 eurų, tačiau telefoną šiuo metu galima įsigyti ir už maždaug 500 eurų. Dėklas atsieis dar papildomai apie 200 eurų. Štai „OnePlus Nord“ šiuo metu kainuoja apie 400 eurų, tačiau gali pasigirti panašiais parametrais, o ir „Xiaomi“ gali pasigirti pigesniais, bet visai neblogais išmaniaisiais. Tad norėtųsi, kad „LG“ už tokią kainą pasiūlytų kažką mažiau vidutiniško.

Apibendrinant, „LG“ galima pagirti už įdomias inovacijas, tai vienas įdomesnių šių metų telefonų. Tai telefonas žmonėms, kurie iš anksto žino, kaip jie norėtų panaudoti du ekranus. Tačiau „Velvet“ be dėklo išlieka gana vidutiniškas – nėra nei už ką labai girti, nei už ką labai peikti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)