Ir jis išties vertas dėmesio. Spėjusiems pasinaudoti prekybos pradžioje papildomais „bonusais“, geresnio pasiūlymo vargu ar buvo galima sulaukti šiais metais. Kompanija labai dosni ir grąžinant seną įrenginį, naujam suteikia pakankamai gerą nuolaidą. Jei neturi, kur dėti savo senojo išmaniojo telefono, kuris ir taip nuvertėja su laiku, pasiūlymu pasinaudoti verta.

Samsung Galaxy S20 FE

Spalvos mėgstantiems išsiskirti

Kaip visada, kalbėti apie dizainą yra labai subtilu, nes kiekvienam geriausia rinktis išmanųjį pagal asmeninius poreikius. Svarbiausia, kad jis patiktų pačiam, o ne apžvalgininkui. Pastaruoju metu daugelis flagmanų tapo kiek didoki, o „Galaxy S20 Ultra“ ar „Galaxy Note 20 Ultra“ nors ir labai funkcionalūs, tačiau man asmeniškai per dideli.

Taip, ekranai jų įspūdingi bei atlikti kasdienines užduotis gal ir patogiau, tačiau norisi kažko kompaktiškesnio. Man asmeniškai „Samsung Galaxy S20“ dydis idealus, tačiau nuvylė kamera ir baterijos tarnavimo laikas. „Galaxy S20 FE“ kiek didesnis, bet vis dar patogus naudotis.

Samsung Galaxy S20 FE

Geriausia šiame telefone yra parametrai. Jie tokie pat geri, kaip ir brangesnių „S20“ serijos modelių, o sutaupyta ten, kur tai įtakos veikimui neturi. Gerai tai, kad „S20 FE“ turi tokį pat procesorių kaip ir kiti „S20“ serijos modeliai. Galima naudotis dviem SIM kortelėmis arba praplėsti vidinę atminti mikro SD kortele. Telefonas apsaugotas nuo dulkių ir vandens, o ekranas turi 120Hz atnaujinimo dažnį. Liūdniausia tai, kad JAV „Samsung“ fanai gavo „Snapdragon 865“ procesorių, kuris palaiko 5G ryšį, o kai kuriuose testuose atrodo pranašesnis prieš „Exynos“ versiją.

Taip, 5G ryšis nėra plačiai naudojamas, tačiau telekomunikacijų bendrovė „Telia“ savo klientams jau suteikė progą jį išbandyti. Pagrindiniai konkurentai „Samsung Galaxy S20 FE“ telefonui panašioje kainų kategorijoje „Xiaomi Mi 10T Pro“ ar „OnePlus 8T“ turi greičiausio ryšio technologiją ir ji jau veikia.

Samsung Galaxy S20 FE

Plastikinė nugarėlė nesuteikia premium flagmano jausmo, bet vargu ar kas šiuo metu nešiojasi išmanųjį be dėklo. Ypatingai brangesnius modelius reiktų pasaugoti, nes stiklinės nugarėlės greičiau dužta. Tačiau „Samsung Galaxy S20 FE“ kaip tik norisi nešiotis be dėklo, nes pasirinkus mėgstamą telefono spalva, gali išsiskirti iš kitų.

Padori kamera

Metų pradžioje pasirodęs „Samsung Galaxy S20 Ultra“ su 108MP kamera žadėjo revoliuciją fotografijoje, tačiau pavasarį pasirodžiusi „S20“ serija mane asmeniškai labai nuvylė savo kameromis. Jei su „Sasmung Galaxy S10+“ nuotrauka pavykdavo iš pirmo karto, tai su „Galaxy S20 Ultra“ darytos nuotraukos turėjo labai daug fokusavimo problemų.

Samsung Galaxy S20 FE
„DxOmark“ specialistų įvertinimu aukščiausią įvertinimą turi būtent „S20 Ultra“, tačiau jis tik devintas sąraše, o „Samsung Galaxy Note 20 Ultra“ pasirodė dar prasčiau. Labai norėtųsi iš Pietų Korėjos kompanijos flagmano, kuris pagaliau pranoktų kitus ir taptų numeris vienas ne tik pardavimuose, bet kameros srityje.

„Samsung Galaxy S20 FE“ išmaniajame nėra tiek daug pikselių. Trys kameros nugarėlėje: 12MP f/1.8 26mm (plataus kampo), 8 MP f/2.4 76mm (teleobjektyvo) ir 12 MP f/2.2 13mm (itin plataus kampo) bei 32 MP f/2.2 26mm priekinė kamera. Fokusavimo problemų šiame modelyje jau nebėra, o rezultatas labai panašus kaip ir „Galaxy S20 Ultra“ ar „Galaxy Note20 Ultra“ tik spalvų balansas kai kuriose nuotraukose darytose su „Galaxy S20 FE“ telefonu atrodo kiek šaltesnis. Čia jau skonio reikalas, kurios spalvos mielesnės.

Nuotraukos „Samsung“ fanams skirtu išmaniuoju išties puikios tiek dieną, tiek naktį. Optinis priartinimas tik trys kartai, o skaitmeninis iki 30 kartų, tačiau realiai naudojama max iki 10 kartų. Nors tuomet turi būti idealus apšvietimas, o geriausia – saulėta diena. Tokių dienų žiemą Lietuvoje pasitaiko itin retai, todėl svarbu ir naktinė fotografija. Gerai tai, kad nakties režimu galima fotografuoti visomis trimis kameromis, tik itin plataus kampo kamera daryta nuotrauka atrodo kiek prasčiau.

Vaizdo įrašymo ir Pro režimo niuansai

Nesu asmenukių mėgėjas ar šiuolaikinis influenceris, kuris publikuoja kiekvieną savo žingsnį, tačiau filmuoju ir fotografuoju telefonu labai daug. Dirbant Delfi TV operatoriumi labai svarbų turėti gerą kamerą po ranka. Gamintojai dabar labai akcentuoja išmaniųjų kameras, o filmuojant Kalėdinės eglės įžiebimą Katedros aikštėje pastebėjau, kad dauguma išsitraukia būtent telefonus įamžinti akimirką.

Samsung Galaxy S20 FE

„Samsung Galaxy S20 FE“ filmavimo kokybė taip pat nebloga, tik yra keletas niuansų. Visų pirma – stabilumas priartinant. Jei su „Galaxy S20 Ultra“ priartinus penkis kartus stabilumas išlieka puikus, tai su „Galaxy S20 FE“ priartinus tris kartus rekomenduotina turėti stabilizatorių ar stovą.

Labiausiai užkliuvo „Pro“ režimas ar filmavimas 60 kadrų per sekundę. Jei pasirenki FullHD ar 4K 60 kadrų per sekundę, tuomet gali naudoti tik vieną kamerą, o nugarėlėje jos trys. Naudoti visas galima pasirinkus tik 30 kadrų per sekunde filmavimo kokybę. Tas pats su „Pro“ režimu, kur gali viską valdyti rankiniu būdu. Tiek filmuojant, tiek fotografuojant lieka tik vienos kameros pasirinkimas. Taip yra visuose „Samsung“ flagmanuose. Keista, nes „Xiaomi“, „Asus“ ar „Huawei“ telefonuose pasirinkus rankinius nustatymus, galima rinktis ir skirtingas kameras. „Samsung Galaxy S20 FE“ taip pat turi HDR10+ filmavimo režimą, tačiau jo pasirinkimas labai nepatogus kaip ir pačios vaizdo įrašymo rezoliucijos. Patogiau būtų viską valdyti pačioje kameroje fotografuojant ir filmuojant, o ne klaidžioti nustatymuose.

Samsung Galaxy S20 FE

Apibendrinimas

Neabejotinai, „Samsung Galaxy S20 FE“ išmanusis yra geriausias ir praktiškiausias pasirinkimas šiais metais, jei esate „Samsung“ fanas. Pandemijos akivaizdoje kaina yra labai svarbi, o šis telefonas suteikia viską, ko reikia iš flagmano net, jei sutaupyta kai kurioms medžiagoms. Tačiau susivilioti šiuo telefonu gali sutrukdyti pagrindiniai konkurentai panašioje kainų kategorijoje. „Xiaomi Mi 10T Pro“ turi net 144Hz ekrano atnaujinimo dažnį bei puikiai tarnaujančią bateriją, o „OnePlus 8T“ turi 65W greito krovimo technologiją, naujausią „Android“ versiją bei patrauklią ir paprastą „Oxygen“ vartotojo sąsają.

OnePlus 8T, Samsung Galaxy S20 FE, Xiaomi Mi 10T Pro

Pagrindiniai pliusai: greitas procesorius, sklandus 120Hz „Super AMOLED“ ekranas, apsauga nuo dulkių ir vandens, gera kamera, skirtingų spalvų.

Pagrindiniai minusai: nėra 5G ryšio, piršto atpažinimo jutiklis ne visada suveikia, o baterijos tarnavimo laikas aktyviau naudojantis nelabai džiugina.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (217)