„Šie metai buvo pilni iššūkių visam verslo sektoriui ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Ne išimtis ir mūsų bendruomenė, kuriai teko operatyviai perdėlioti veiklos procesus. Tačiau mokslo ir technologijų pajėgumai pandemijos metu kaip niekad tapo reikalingi, todėl džiaugiamės, jog mūsų bendruomenės nariai ėmėsi iniciatyvos“, – sako Kauno mokslo ir technologijų parko (Kauno MTP) direktorius Paulius Nezabitauskas.

Pasak jo, šiemet iš daugiau nei šimto Kauno mokslo ir technologijų parke veikiančių įmonių konkursui buvo atrinkta dešimt dalyvių. Visi jie šių metų eigoje ne tik pasižymėjo naujai sukurtomis inovacijomis, bet dalis jų netgi spėjo pritraukti investicijas ir „nuskinti“ apdovanojimus nacionaliniuose bei tarptautiniuose konkursuose.

Kauno mokslo ir technologijų parke nuolat organizuojamos įvairios verslo plėtrą skatinančios iniciatyvos: mokymai, akseleravimo programų dirbtuvės ir kiti renginiai. O prieš kelis metus kilo idėja kiekvienų metų pabaigoje apžvelgti visų Kauno mokslo ir technologijų parko įmonių progresą bei apdovanoti pačių inovatyviausių produktų ir paslaugų kūrėjus. Visi konkurso dalyviai kuria didelį poveikį Kauno startuolių ekosistemai, taip pat yra sulaukę pripažinimo universitetų bendruomenėse.

„Šventiniame nuotoliniame renginyje, kurį galės matyti visi Delfi skaitytojai, kviesime susipažinti su dešimt atrinktų MTP startuolių ir išgirsti, kas buvo išrinktas inovatyviausiu sprendimu. Tad kviečiu visą bendruomenę jungtis ir „pasimatyti“ bent jau tokiu netradiciniu būdu,“ – sako Kauno MTP direktorius P. Nezabitauskas.

Konkurso „Inovacijos realybei“ laimėtojas bus skelbiamas gruodžio 16 d. 17 val. apdovanojimų metu Delfi portalo tiesioginėje transliacijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)