Geriausia Europos Metų inovatorė „Alter State“ atidarymo renginyje

„Alter State“ sprinto atidarymo renginį vainikuos interviu su 2019 m. Europos Metų Inovatore lietuve Irina Borodina. Kuri teigia, kad šis įvertinimas jai atvėrė galimybes susitikti su kitomis moterimis inovatorėmis, kurios ją įkvėpė savo entuziasmu, aistra kurti ir pačiomis inovacijomis, kurias jos sukūrė, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Pirmojo tarptautinio „Alter State“ inovacijų sprinto metu dalyviai bus kviečiami eksperimentuoti ir išbandyti idėjas, kurios padės kovoti su globaliais iššūkiais įvairiose pramonės šakose. „Dalyvių pateiktos idėjos apima platų temų spektrą: nuo biokuro gaminimo iš dumblių, medikų ir pacientų komunikaciją gerinančių platformų iki edukacinių sprendimų mergaitėms”, – pasakoja „Alter State“ bendraįkūrėja Justina Klyvienė.

Mokslo, technologijų, inžinerijos sričių populiarinimui – išskirtinis dėmesys

Trijų savaičių inovacijų sprinto metu vyks intensyvūs mokymai ir mentorystė, kuomet keletas dešimčių profesionalių mentorių lydės komandas per problemos išgryninimo, idėjų generavimo, verslo modelių ir pardavimų strategijų kūrimo procesus.

„Šiandien, kai techninių darbų automatizavimas įgauna vis didesnį pagreitį, verslas turi galimybę dėmesį nukreipti į tvarių išradimų bei inovacijų vystymą. Dėl šios priežasties technologinės, inžinerinės profesijos tampa vis aktualesnės. Visgi jų populiarumas studentų tarpe neauga taip greitai, kaip norėtųsi – matyt, tai lemia nerimas dėl ateities galimybių įsidarbinti ir stereotipai, kad tokios profesijos netinka moterims. Siekiant didinti šių profesijų populiarumą, verslas ir universitetai turi bendradarbiauti: drauge kurti studijų programas, darbo vietas. Žinoma, tai – ilgai trunkantys procesai, kurių vaisius raškysime ateityje, bet jie yra būtini verslo ir šalies konkurencingumui užtikrinti“, – teigia Živilė Skibarkienė, „Ignitis grupės“ Organizacinio vystymo tarnybos direktorė ir valdybos narė.

Siekiama skatinti moterų inovacijų lyderystę

Dažnai Šiaurės šalys matomos, kaip pavyzdys, kai kalbame apie lygias teises ir galimybes. Tačiau šiandieninė COVID-19 pandemijos situacija, visas pastangas ir pasiekimus, gerinant moterų verslumą ir dalyvavimą inovacijų kūrime, nustūmė dešimtmečiais atgal.

„Pandemija parodė, kad mes negalime išspręsti globalių iššūkių vieni. Turime ieškoti būdų kartu pasirengti būsimoms krizėms, siekti geresnės lyčių lygybės ir gerovės valstybės. Šiaurės šalių politikos požiūris per pastaruosius dešimtmečius padeda pastebimai gerinti lyčių darbo rinkos lygybę. Džiaugiuosi, kad ši iniciatyva leidžia tiek suaugusiesiems, tiek jaunimui rasti bendrus sprendimus mūsų regione ir dar labiau suartinti Šiaurės šalių ir Lietuvos lyčių lygybės ir įvairovės požiūrius“, – teigia Helén Nilsson, Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje direktorė.

Šarūnė Smalakytė, Finansinių technologijų ir tvarių inovacijų centro „Rockit“ vadovė, pastebi, kad per pastaruosius penkerius metus moterų įsiliejimas į Finansinių technologijų sritis yra didžiulis, reikšmingas ir pozityvus žingsnis pačios ekosistemos tobulėjimui, kompanijų augimui ir produktų tobulinimui.

„Tokiose kompanijose, kur vyrų ir moterų skaičius yra panašus, labai skiriasi darbo kultūra ir net paties produkto ar paslaugos pritaikomumas, nes jį kuriant, žvelgiama iš dviejų skirtingų kampų. Džiugu, jog savo patirtimi ir žiniomis netrukus galėsiu pasidalinti ir su kitomis inovacijų srityje norinčiomis tobulėti moterimis“, – teigia tvarių inovacijų centro „Rockit“ vadovė.

Palaikymas iš tarptautinių, inovacijų ir technologijų bendrovių

„Nordic-Baltic Women Innovation Sprint“ inicijuoja „Alter State“, tarptautinė platforma, vienijanti technologijų profesionalus ir mėgėjus, siekiančius įgyti inovacijų lyderystės įgūdžių. Projekto partneriai - tarptautinė energetikos bendrovė „Ignitis Grupė“, finansinių technologijų ir inovacijų centras „Rockit“, inovacijų laboratorija „Future Leadership” ir Šiaurės ministrų tarybos atstovybė Lietuvoje.

Lapkričio 19 d., 17 val. kviečiame visus Delfi TV paskyroje stebėti virtualų „Nordic-Baltic Women Innovation Sprint“ atidarymo renginį, kuriame savo patirtimi dalinsis 2019 m. Europos metų inovatorė Irina Borodina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)