Atnaujintas dizainas ir įbrėžimams neatsparus ekranas

Be abejonės, pirmiausia į akis krenta atnaujintas dizainas. Galima kritikuoti, kad tai tiesiog senų „iPhone 4“ ar „iPhone 5“ dizainas ir nieko čia naujo. Pasikeitė tik dydis. Manau, kad svarbiausia renkantis išmanųjį – jums turi patikti kaip jis guli rankoje. Juo naudojamės kasdien ir daug, todėl tai dažniausiai liečiamas prietaisas gyvenime. Man asmeniškai „iPhone 11 Pro” buvo ir yra idealiausias „Apple“ išmanusis tiek dydžiu, tiek dizainu. Naujųjų telefonų aštrūs kampai taip pat ne visiems gali patikti, nes internete plinta vartotojų nusiskundimai, kad tokie kampai žaloja delną ir netgi atsilupinėja telefono dažai.

iPhone 12 ir iPhone 12 Pro

Nepatvariausia, man asmeniškai, visgi išlieka naujųjų „iPhone 12” ekranas. Gal dūžiams ir atsparus, bet įbrėžimams – tikrai ne. Jau po kelių dienų naudojimosi matėsi smulkūs įbrėžimai. Apskritai, kiek teko bandyti išmaniųjų telefonų, tai „iPhone“ ekranai vieni prasčiausi dėl susibraižymo. Papildoma ekrano apsauga privaloma.

Be to, stiklinė „iPhone 12” nugarėlė surenka visus pirštų antspaudus ir ją pastoviai reikia nusivalyti, kad vizualiai atrodytų patraukliai. Spalvų pasirinkimas didesnis nei „Pro“ modelio, tačiau be dėklo nešiotis nepraktiška, todėl brangesnio „iPhone 12 Pro” matinė nugarėlė atrodo gražesnė ir patikimesnė

Kamera

Man kaip visada įdomiausia yra kamera telefone, o „iPhone“ visada džiugina gera filmavimo kokybe. Ne išimtis ir šių metų telefonai. Gerai tai, kad nesvarbu, kurį „iPhone“ modelį pasirinksite, vaizdo įrašas bus vienodai geras, o norintiems įamžinti kasdienines akimirkas puikiai atstos kamera.

iPhone 12 ir iPhone 12 Pro

Akivaizdu, kad „iPhone 12 Pro” turi tris kameras ir „Lidar“ sensorių, kuris žada geresnes nuotraukas ir tikslesni fokusavimą tamsiu paros metu. Šiuo atveju jis atrodo pranašesnis nei „iPhone 12”, bet, jei jums nereikia teleobjektyvo kameros, neverta rinktis „Pro“ versijos. Skirtumo tarp šių dviejų modelių kamerų ir nuotraukų kokybės nepajutau. Esminis skirtumas tai, kad nakties režimas naujuose modeliuose dabar veikia ne tik ant visų trijų kamerų nugarėlėje, bet ir fotografuojant priekine kamera. Kiek vėliau turėtų pasirodyti ir „Apple ProRAW“ funkcija „iPhone 12 Pro” telefone, tačiau jos dar teks palaukti.

Jei naudojatės „iPhone 11” serijos modeliais, tai dėl kameros verta laukti tik „iPhone 12 Pro Max”, kurios kameros sensorius didesnis ir rezultatas žada būti geresnis. Nuotraukų kokybė, mano manymu, tiek „12”, tiek „12 pro” yra labai panaši į praėjusių metų modelių. Taip, „iPhone 12 Pro” turi „Dolby Vision“ filmavimo galimybę, tačiau šis formatas turi du minusus. Jį galite matyti tik telefone, kuris pritaikytas šiam formatui, todėl jei dalinsitės juo socialiniuose tinkluose, draugai to nepajus, o ir socialiniai tinklai sumažina pačią vaizdo įrašo kokybę. Antra – vaizdo įrašų failai yra „High Efficiency“ formatu, kuris gali būti sunkiai apdorojamas „Windows“ kompiuteriais, ypatingai filmuojant 4K raiška.

iPhone 12 ir iPhone 12 Pro

Baterijos įkrova už papildomą kaina

Jei praėjusių metų modeliai džiugino baterijos tarnavimo laiku, tai šiais metais situacija pasikeitė. „Apple“ nei kiek nepagerino šios funkcijos, o gal net nuvils tuos, kurie tikisi geresnio akumuliatoriaus savo naujajame „iPhone“. Tikiuosi, kad su atnaujinimais situacija pasikeis, bet pasinaudojus savaite naujausiais modeliais, rezultato norėtųsi geresnio. Dar, kai pakuotėje nėra pakrovėjo, reikės naudotis senu įkrovikliu, kuris galbūt neturi greito krovimo funkcijos arba pirkti naują. 20W maitinimo adapteris už 25 eurus arba „MagSafe“ bevielis įkroviklis iki 15W už 45 eurus. Svarbu paminėti, kad nors abu modeliai turi greito krovimo funkcija, ji veiks tik su tam skirtu įkrovimo adapteriu.

iPhone 12 ir iPhone 12 Pro

Pabaigai

Kad ir kaip nepatiktų didžiausiems skeptikams, pirmieji „iPhone 12“ serijos modeliai veikia puikiai. Turi geresnių, kad ir mokamų programėlių vaizdo įrašų kūrimui bei nuotraukų redagavimui, ko pasigendu „Android“ opercinėje sistemoje. Jei jau yra analogiška programėlė, tai „iOS“ sistemoje ji išbaigta ir veikia sklandžiau („Filmic Pro“, „Luma Fusion“). O filmavimo kokybė ir stabilumas vis dar geriausi telefone.

Pagrindiniai naujųjų „iPhone 12” ir „iPhone 12 Pro” privalumai: OLED ekranai, greitas procesorius, stereo garsiakalbiai, puiki vaizdo įrašymo kokybė telefone, net 5 metus pagrindiniai sistemos atnaujinimai, todėl 5G ryšį tikrai pavyks išbandyti šiuose telefonuose.

Pagrindiniai minusai: nėra pakrovėjo ir ausinių pakuotėje, nėra pirštų atpažinimo jutiklio, ekranas nėra atsparus įbrėžimams, baterijos tarnavimo laikas prastesnis lyginant su „iPhone 11” ir „iPhone 11 Pro”.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)