Pranešime, cituojant neįvardytus šaltinius, teigiama, kad į operacinę sistemą „Apple iOS 14“ jau įtrauktą tam tikrų paieškos sistemos technologijos elementų.

Žingsnis žengiamas tuo metu, kai stiprėja antimonopolinių įstatymų vykdymo kontrolė, o reguliuotojos iškėlė „Google“ bylą Jungtinėse Valstijose dėl bendrovės dominuojančios pozicijos paieškos technologijų srityje.

JAV Teisingumo departamentas savo ieškinyje pažymėjo, kad „Google“ moka „Apple“ milijardus dolerių tam, kad jos paieškos sistema būtų pagrindinė „iOS“ įrenginių paieškos sistema.

„Apple“ iš karto neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymą pateikti komentarą. Ankstesnėse ataskaitose sakoma, kad „Apple“ pradėjo keletą vidaus tyrimų, kurių objektas yra nuosavos paieškos sistemos kūrimas.

Pasak „The Financial Times“, „Apple“ prieš dvejus metus pasamdė buvusį „Google“ dirbtinio intelekto sprendimų skyriaus vadovą Johną Giannandrea , kad pastarasis padėtų kurti dirbtinio intelekto galimybes ir virtualųjį asistentą „Siri“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)