Nors pažymima, kad bendras abiejų modelių komponentų išdėstymas panašus, „iPhone 12” turi keletą žymių pasikeitimų, Pirmasis jų – kur kas didesnė motininė plokštė. Tai neabejotinai lėmė 5G ryšio modemas, kurio „iPhone 11” neturėjo. Kalbant apie patį modemą, išardžius telefoną paaiškėjo, jog „Apple” šiuo atveju nusprendė neišradinėti dviračio ir pasirinko „Qualcomm X55” – ta pati mikroschema randama ir naujuosiuose Android flagmanuose su „Snapdragon” procesoriais. Galbūt tai yra tik pliusas –„Qualcomm” yra šios srities lyderiai, tad „Apple” būtų buvę sunku sukurti pažangesnį modemą.

Tiesa, „Apple” nesusilaikė ir vis tiek nusprendė prikišti nagus – „iPhone 12” montuojamos 5G ryšio antenos yra kurtos pačios kompanijos, kadangi joks kitas gamintojas nesugebėjo pasiūlyti mažesnių ir plonesnių, kas yra itin svarbu norint išlaikyti ploną ir grakštų korpusą.

Kadangi mažesniame nei pirmtako korpuse turėjo būti įtalpinta didesnė motininė plokštė, „Apple” privalėjo sumažinti kitų komponentų dydį. Senąją LCD pakeitusi OLED matrica yra plonesnė, vibracijos motoriukas mažesnis už „iPhone 11”, o be dietos neišsisuko ir baterija. „iPhone 12” akumuliatorius 15 proc. mažesnis nei pirmtako ir siekia 2815mAh, kas padėjo 11 proc. sumažinti korpuso storį ir 16 proc. palengvinti telefoną.

Pastaroji naujiena turėtų nepatikti būsimiesiems „iPhone 12” pirkėjams, kadangi tai potencialiai reiškia prastesnę telefono ištvermę. Žinoma, tai iš dalies turėtų kompensuoti efektyvesnis „A14 Bionic” procesorius, tačiau bet kokie baterijos mažinimai, kai kalbame apie sąlyginai nedidelę talpą, yra juntami ir nepageidaujami.

Na, o vyšnia ant torto tapo „iPhone 12” nugarėlėje esanti „MagSafe” sistema. Ją sudarantys magnetai leidžia patogiai prie įrenginio pritvirtinti įvairius aksesuarus, tokius kaip kreditinės kortelės laikiklis ar belaidis įkroviklis.