Antradienį aibę žmonių pasiekė SMS žinutės, kurių siuntėjasi neva tai yra Delfi. „Sveiki, ar norite sudalyvauti konkurse Europos paramai gauti?“, – rašoma SMS žinutėje ir yra pateikiamos dvi aktyvios nuorodos.

Siunčiamos ir žinutės su kitokiu tekstu, bet svarbus vienas faktas – Delfi nesiunčia savo skaitytojams jokių SMS žinučių. Sukčiai naudojasi masinio SMS siuntimo platformų paslaugomis: suveda siuntėjo pavadinimą ir masiškai įvairiems telefono numeriams išplatina melagingą žinutę. Panašiai sukčiai neseniai naudojosi ir VMI vardu. Tokios atakos tikslas – išvilioti pinigų iš patiklių žmonių.

Sukčiai naudojasi Delfi vardu

Ši sukčių ataka yra tokia pati, kaip ir tos, kurias programišiai taikė soc. tinkle „Facebook“ ir rugpjūčio mėnesį siųsdami el. laiškus. „Socialiniame tinkle „Facebook“ juos sėkmingai blokuodavome, o dabar tie patys asmenys persikėlė į kitas sistemas“, – rugpjūčio mėnesį sakė Delfi IT skyriaus vadovas Kristijonas Šiaulys.

Delfi perspėja jokių nuorodų tokiuose SMS žinutėse – nespausti.

Tai nėra pirmas kartas, kai sukčiai siekia pasipelnyti Delfi vardu – dar rugpjūčio mėnesį jie platino melagingus laiškus Delfi vardu. Dar anksčiau bandė pasipelnyti besireklamuodami feisbuke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)