Tradiciškai, renginio metu pirmiausia buvo pristatyti ne lauktieji „iPhone“, o visai kitas naujas produktas: „HomePod mini“ – mažas garsiakalbis namams. Teigiama, kad tai itin aukštos garso kokybės įrenginys, kuris yra ir išmanus namų pagalbininkas.

Timas Cookas pristato naujuosius Apple produktus

„iPhone yra labai galingas įrenginys. Jis pakeitė mūsų gyvenimą ir yra nepakeičiamas. Nuo „iPhone 11” paleidimo, jis tapo mylimiausiu išmaniuoju telefonu pasaulyje“, – kalbėjome „Apple“ vadovas Timas Cookas.

Anot jo, šiandien yra nauja „iPhone“ karta. Jis pabrėžia, kad visi naujieji „iPhone“ telefonai nuo šiol bus su 5G ryšiu. Anot jo, kad 5G – naujas žingsnis „iPhone“ istorijoje.

Pirmasis „iPhone“, kurį pristatė T. Cookas – „iPhone 12“. Pabrėžiama, kad telefonas turi naują dizainą, o viduje – turi aibę naujienų. Pavyzdžiui, naują anteną. Teigiama, kad naujasis telefonas yra 11 proc. plonesnis, 15 proc. mažesnis ir 16 proc. lengvesnis nei „iPhone 11”. Tai tikrai geros naujienos tiems, kurie pavargo nuo didelių, planšetes primenančių telefonų.

Naujasis iPhone 12

Teigiama, kad naujasis telefonas turi dvigubai daugiau pikselių, o tai reiškia kokybiškesnį vaizdą ir nuotraukas.

Tikinama, kad „iPhone 12” keraminio skydu (ceramic shield) stiklas bus kur kas tvaresnis nei „iPhone 11”. Būtent lengvai susibraižantis stiklas ir buvo viena iš pagrindinių kritikų praėjusių metų telefonui. Žadama, kad šis telefonas bus kur kas patvaresnis.

„iPhone 12”, kaip ir „iPhone 11”, turės dvi kameras, tačiau tikinama, kad šįkart kamerų kokybė bus dar geresnė. Anot „Apple“ atstovų. Tai ir dirbtinio intelekto nuopelnas.

Teigiama, kad plataus kampo lęšis pasižymi F 1.6 diafragma, 26 mm židinio nuotoliu, optinį vaizdų stabilizavimu ir 12 Mpix jutikliu.

Pristatytas ir telefonas tiems, kurie nori dar mažesnio telefono: „iPhone 12 mini“. Tikinama, kad įrenginys pasižymi tokiomis pačiomis specifikacijomis kaip ir „iPhone 12”, tik yra mažesnis, su 4,7 colio įstrižainės ekranu. „iPhone 12 mini“ kainuos apie 700 JAV dolerius, „iPhone 12“ – apie 800 JAV dolerius. Kainos Lietuvoje bus paskelbtos vėliau.

„Apple“ taip pat pristato ir „iPhone 12 Pro“ bei „iPhone 12 Pro Max“.

iPhone 12 Pro

„Pro“ versija turi didžiausią ekraną – net 6,7 colio įstrižainės. Teigiama, kad tai tobulas telefonas mėgstantiems fotografiją. Teigiama, kad „Pro“ kameros galės užfiksuoti 700 milijonų spalvų, o vaizdo įrašai galės būti fiksuojami „Dolby Vision” standartu, prilygstančiu kino teatro kokybei.

Naujoji posisteminė „Apple ProRAW” leis išnaudoti daugiakadrį fiksavimą ir kitas vaizdo apdorojimo technologijas. Esą nuotraukos galės būti redaguojamos tiek pačiame telefone, tiek profesionalia kompiuterine įranga.

Numatoma „iPhone 12 Pro“ kaina – apie 1000 JAV dolerių.

Taip pat pasitvirtino gandai, kad „iPhone 12” serijos telefonų komplektacijoje nebebus įkroviklio ir ausinių. Toks žingsnis motyvuotas mažesne tarša aplinkai.

„Apple“ džiaugiasi, kad „League of Legends“ žaidimas bus nuo šiol pasiekiamas ir naujųjų „iPhone“ savininkams.

„Lyginant su „iPhone 11”, naujasis „iPhone 12“ itin smarkiai patobulėjo visose vartotojams svarbiausiose srityse. Išmaniojo ekranas yra dvigubai aukštesnės raiškos, o „Super Retina XDR“ technologija suteikia puikų vaizdų kontrastą. Pažangiausias kokį tik telefone galime rasti procesorius užtikrina greitesnį veikimą, mažesnes baterijos sąnaudas ir suteikia galimybę naudotis 5G ryšiu. Iš pagrindų atnaujinta kamera pagerina filmavimo ir fotografavimo galimybes, ypač esant prastam apšvietimui. Be to, jo ekranas net 4 kartus atsparesnis smūgiams, o patobulinta apsauga nuo vandens leidžia jį panardinti net iki 6 metrų gylyje“, – pasakoja „Bitės“ išmaniųjų įrenginių ekspertas K. Špiliauskas.

„Visada stengiamės išpildyti vartotojų lūkesčius, todėl džiaugiamės galėdami savo klientams pasiūlyti naujausius „Apple“ flagmanus. Taip pat, naujausių modelių pristatymas yra puiki proga žmonėms ankstesnės serijos modelį įsigyti gerokai pigiau“, – pranešime spaudai sako Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)