El. laiško siuntėjas nurodomas kaip SwedBank (postmaster@swedbank.lt), laiško tema: Paramos mokėjimas 2020-10-06. Visas laiško tekstas atrodo taip:

Sveiki,

Savo internetinį puslapį www.swedbank.lt mes išsiunčiame jūsų atliktą mokėjimo įrodymą.

„SwedBank" nelaikys ir nenaudos šių duomenų jokiems kitiems tikslams, išskyrus šio patvirtinamojo dokumento siuntimą.

Geriausi linkėjimai.

Atidarius prisegtą bylą ir suteikus reikalingas teises procesų įvykdymui, kenksmingas programinis kodas iš kompiuterio bando surinkti asmeninę naudotojo informaciją ir atlieka kitus kenkėjiškus veiksmus.

Banko saugumo specialistai įspėja prie įtartinų laiškų prisegtų bylų jokiu būdu neatidarinėti, o tokius laiškus ištrinti. Jeigu prisegtą bylą visgi atidarėte, tikėtina, kad jūsų kompiuteris gali būti apkrėstas kenkėjiška programa.

Iš tokio kompiuterio jokiu būdu nesijunkite prie savo el. bankininkystės paskyros. Rekomenduojama kompiuterį atjungti nuo tinklo ir perduoti specialistams, kurie šalina virusus ir kitas kenkėjiškas programas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)