Kinijos elektronikos milžinė šią klaidą nori ištaisyti ir šią savaitę pristatė naujus aukščiausios klasės „Mi 10T”, „Mi 10T Pro” ir „Mi 10T Lite” (apie pastarąjį papasakosime šiek tiek vėliau) modelius. Visi naujieji telefonai gali pasigirti didelį atsinaujinimo dažnį turinčiais ekranais, galingais „Snapdragon” lustais, 5G, didžiulėmis baterijomis, tačiau svarbiausia – itin konkurencingomis kainomis.

„Xiaomi Mi 10T” ir „Mi 10T Pro”

Teoriškai „Xiaomi Mi 10T Pro” yra prabangiausias serijos įrenginys, tačiau nuo pigesniojo „Mi 10T” jis skiriasi praktiškai tik galine kamera.

Pristatė Xiaomi Mi 10T ir Xiaomi Mi 10T Pro

Abu išmanieji turi 6,67 colio įstrižainės ekranus, pasižyminčius FHD+ raiška bei net 144Hz atsinaujinimo dažniu – tiek hercų pasiūlyti kol kas gali tik keli specializuoti žaidimų telefonai, o dauguma flagmanų neperlipa 120Hz kartelės. Tai reiškia, jog „Mi 10T” prietaisai sukurs dar sklandesnio veikimo įspūdį ir žaidimus leis žaisti net 144 kadrų per sekundę kokybe.

Visgi yra vienas kabliukas – matricos technologija „Mi 10T” serijoje, taupymo sumetimais, yra IPS LCD, o ne madingoji AMOLED, todėl vaizdas ekrane nebus toks kontrastingas ir sodrus. Tiesa, dėl to pernelyg nusivilti nereikia, nes, gamintojo teigimu, šie ekranai yra vieni iš tiksliausiai rinkoje atkuriančių spalvas, o automatiniam šviesumo lygiui reguliuoti pasitelkti net du jutikliai – priekyje ir gale. Priekinė kamera gudriai paslėpta kairiajame viršutiniame kampe įrengtoje skylutės formos išpjovoje.

IPS sprendimas taip pat lėmė tai, jog pirštų antspaudų sensorius negalėjo būti sumontuotas po ekranu - vietoje to, pasirinkta įjungimo mygtuko lokacija. Ganėtinai patogu, kadangi vienu paspaudimu išmanusis ir įjungiamas, ir atrakinamas. Laimė, kitų flagmaniškų atributų nebuvo atsisakyta. Priekinę ir galinę korpuso dalis dengia įbrėžimams atsparus „Gorilla Glass 5” stiklas, abu „Mi 10T” serijos atstovai turi stereo garsiakalbius, kokybišką linijinį vibracijos motoriuką, NFC, įgalinantį mobiliuosius mokėjimus, naująjį Wi-Fi 6 standartą, daugiau 5G dažnių nei bet kada anksčiau ir IR spindulių siųstuvą, leidžiantį valdyti televizorių ir kitus buitinius prietaisus.

Tiek „Xiaomi Mi 10T”, tiek „Mi 10T Pro” veikia galingiausias „Snapdragon 865” lustas, 6/8GB operatyviosios LPDDR5 atminties ir 128/256GB vidinės talpyklos. Visa tai garantuos maksimalią užduočių atlikimo spartą, maksimaliais grafikos nustatymais veikiančius žaidimus ir padės įrenginiams taip greitai nepasenti ir nepradėti strigti bėgant metams.

Kameros yra dar viena sritis, kur abu naujieji galiūnai bando išsiskirti, „Mi 10T Pro” nugarėlėje slepia net 108MP pagrindinį sensorių, 13MP itin plataus kampo ir 5MP makro jutiklius. Pigesnis „Mi 10T” skiriasi tik tuo, jog pagrindinės kameros raiška čia siekia „tik” 64MP. Asmenukių fiksavimas patikėtas 20MP priekiniam jutikliui.

Tačiau puiki optika dar nėra viskas ir tai suprasdama „Xiaomi” naujuosiuose savo aukščiausios klasės atstovuose įdiegė daugybę įdomių funkcijų, tokių kaip filmavimas vienu metu tiek priekine, tiek galine kamera ar naujas ilgo išlaikymo režimas.

Kita vertus, visos šios puikios funkcijos nueitų perniek, jei gamintojas būtų pataupęs ištvermingai baterijai. Laimė, „Xiaomi” tai nebūdinga ir todėl „Mi 10T” ir „Mi 10T Pro” randame tą patį didelį 5000mAh akumuliatorių, kuris dar ir gali būti įkraunamas 33W galia.

Na, o dabar smagiausia dalis. Pigiausias 6GB RAM ir 128GB vidinės atminties „Xiaomi Mi 10T” atsieis vos 499 eur., o galingesnis 8GB/128GB variantas – 549 eur. Tuo metu, „Pro” versija nebus stipriai brangesnė - už 8GB/128GB modelį bus prašoma 599 eur., o už 8GB/256GB - 649 eur. Vertinant objektyviai, šie abu „Xiaomi” naujokai siūlo bene geriausią kainos/kokybės santykį rinkoje.