„Buvo tikimasi, kad renginio metu „Apple“ pristatys naująjį „iPhone“ modelį su taip laukiamomis 5G galimybėmis. Vis tik „Apple“ gerbėjams gali tekti palaukti – kompanijos finansų direktorius Luca Maestri pranešė, kad naujojo „iPhone“ išleidimas nukeliamas bent dviem savaitėmis vėliau.

Nors „Apple“ mėgsta siurprizus, greičiausiai, šio renginio metu naujas išmanaus telefono dizainas ir techninės ypatybės dar nebus atskleistos. Pristačius atnaujintą „Apple Watch“ operacinę sistemą „watchOS 7“, netyla kalbos, kad šiais metais didžiausias dėmesys bus skiriamas būtent išmaniesiems laikrodžiams „Apple Watch“, – pranešime spaudai sako „Bitė Lietuva“ išmaniųjų įrenginių ekspertas Karolis Špiliauskas.

Renginio akcentas – naujasis išmanusis laikrodis „Apple Watch“

Atrodytų, kad pats renginio pavadinimas „Laikas bėga“ (angl. Time Flies) jau sufleruoja apie išskirtinai didelį dėmesį išmaniesiems laikrodžiams.

„Nors pernai pristatytas „Apple Watch 5“ turėjo daug naujovių, tokių kaip visada įjungtas ekranas, iki 18 valandų autonominio veikimo laikas ir kt., nekyla abejonių, kad šiemet pasirodysiantis naujasis „Apple Watch“ bus dar pažangesnis. Kūrėjų išleista „watchOS 7“ beta versija leidžia suprasti, kad jis pagaliau pasiūlys miego stebėjimo funkciją, kurios iki šiol neturėjo nė vienas iš kompanijos gaminamų išmaniųjų laikrodžių“, – paaiškina specialistas.

Didžiausi „Apple Watch“ konkurentai „Garmin“ ir „Fitbit“ jau išleidę išmaniuosius laikrodžius su įmontuotais pulsoksimetrais – prietaisais, matuojančiais arterinio kraujo prisotinimą deguonimi. Atsižvelgiant į tai, aktyviai diskutuojama, kad „Apple“ šiemet taip pat pristatys šią galimybę.

„Apie „Apple“ diegiamas išmaniųjų laikrodžių inovacijas leidžia numanyti ir neseniai patentuotas sprendimas – galimybė sekti sudegintas kalorijas, atsižvelgiant į atliekamą jogos pozą ir širdies ritmą tuo metu. Tokia funkcija būtų itin naudinga jogos fanams. Visgi, svarbu suprasti, kad bendrovės dažnai patentuoja sprendimus, kurie ne iškart būna panaudoti. Tad teigti, jog ši inovacija tikrai bus pritaikyta šios kartos „Apple Watch“ dar negalime. Gali būti, kad tai dar ateinančių kartų funkcionalumas“, – paaiškina K. Špiliauskas.

Atnaujintos planšetės – „iPad Air“

Jau daugelį metų „Apple“ renginių rugsėjo mėnesį metu pristato naujus „iPhone“ telefonų modelius. Šiais metais buvo paskelbta, kad dėl koronaviruso pandemijos komponentų gamyba vėluoja, todėl, manoma, kad naujų modelių pristatymas bus nukeltas. Dėl šios priežasties, tikėtina, kad renginio metu „Apple“ skirs didesnį nei įprastai dėmesį naujiems „iPad Air“ planšetiniams kompiuteriams.

Atsižvelgiant į tendencijas, manoma, kad naujasis „iPad Air“ primins „iPad Pro“, turės ekraną nuo krašto iki krašto (angl. full-screen) ir USB-C jungtį vietoj šiam gamintojui įprastos „Lightning“. Taip pat viena iš pagrindinių inovacijų, kurių galima tikėtis – „Touch ID” pirštų antspaudų jutiklio perkėlimas nuo ekrano priekio prie įjungimo mygtuko įrenginio šone.

„Idėja dėl prisijungimo jutiklio „Touch ID” perkėlimo į telefono šoną, sklando jau seniai. Žymus „Apple” analitikas Ming-Chi Kuo prognozavo, kad šį funkcionalumą telefonai turės jau 2021 m., todėl tikėtina, kad jau šiais metais funkcija atsiras planšetiniuose kompiuteriuose.

Akivaizdu, kad šis atnaujinimas pagerintų naudojimosi planšetiniu kompiuteriu patirtį ir leistų patogiau, greičiau atrakinti įrenginį, pavyzdžiui, nežiūrint į jo ekraną“, – pasakoja K. Špiliauskas.

Ar tai viskas?

Ar įmanoma, kad „Apple” savo kasmetinio, visų fanų laukiamiausio, renginio metu nepateiks visiškai netikėtų, nenumatytų staigmenų? Interneto platybėse sklando daugybė gandų apie papildomus įrenginius, kuriuos dar galėtų pristatyti technologijų rinkos lyderė.

„Nuolat plinta teorijos apie įvairius naujus „Apple” įrenginius – nuo naujų ant ausų dedamų ausinių, iki naujo televizoriaus. Vis tik, atsižvelgiant į tai, kad kompanija jau gana seniai vysto naują daiktų sekimo įrenginį ir yra atrasta jo integracija naujoje operacinėje sistemoje „iOS 13.2“, galime tikėtis būtent jo pristatymo renginio metu. Tai monetos dydžio „segtukai”, kuriuos galima pritvirtinti prie bet kurio daikto ir tada savo telefone sekti jo buvimo vietą – naudinga tokį įrenginį pritvirtinti prie brangių arba dažnai pametamų daiktų.

Jau aišku, kad šiais metais dėl koronaviruso pandemijos renginys bus kitoks nei įprasta – nors labiau tikėtina, kad naujasis „iPhone” modelis dar nebus pristatytas, neabejoju, kad „Apple” vis tiek sugebės nustebinti” – įsitikinęs K. Špiliauskas.

Renginio tiesioginė transliacija įvyks rytoj, 20 val. Lietuvos laiku. Transliacija pasiekiama „Youtube“ platformoje čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)