Pasitelkę tik išmanųjį telefoną „Galaxy Note20 Ultra“ telefoną, dvi dienas O. Gasanovas su operatoriumi filmavo gražiausius Romos miesto kampelius. Rankose turėdama vienintelę filmavimo įrangą – „Note20 Ultra“, kelionių laidos kūrėjas leidosi į amžinąjį miestą ir laidos žiūrovams parodė, kaip Roma pasikeitė po koronaviruso.

„Mūsų tikslas yra įrodyti keliautojams, kad filmuoti ir fotografuoti mėgstantiems mėgėjams tikrai nereikia pirkti rimtos technikos, kelių skirtingų objektyvų. Neretai jie tiesiog nemoka naudotis profesionalia įranga, nustatyti šviesos, todėl net ir turint fotoaparatą, nuotraukos išeina daug prastesnės nei fotografuojant telefonu.

Galiu pasakyti, kad išmanieji turi viską, ko reikia gražiems kadrams ir netgi televizijos laidos filmavimui. Nereikia žinoti beveik nieko, nes jis automatiškai viską padaro už žmogų“, – sako O. Gasanovas.

Profesionaliai su išmaniuoju telefonu nufilmuota kokybiška ir televizijos turiniui puikiai tinkama laida parodė, kiek toli yra pažengusios mobiliosios technologijos, kai naudoti mobiliuosius telefonus televizijos filmavimuose šiandien tikrai yra įmanoma.

Laidą filmavo telefonu

„Filmuodami sutaupėme nemažai laiko, nes paprasčiausiai nereikėjo keisti objektyvų. Taip pat nereikėjo ir kamerą stabilizuojančio stovo, nes „Note20 Ultra“ telefono stabilizacija iš ties nustebino. Be to, labai gerą įspūdį paliko garso kokybė“, – pasakoja laidos operatorius Žygimantas Jakimovas.

Kaip rašome pranešime, su 21:9 kraštinių santykiu ir 24 kadrų per sekundę įrašymu, šios serijos telefonų 8K kamera leidžia įamžinti aukštos raiškos vaizdo įrašus, filmavimą „FHD“ raiška.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)