„Amazon“ pranešė tęsianti „Project Kuiper“ – vieną iš kelių sistemų, kurios leis interneto ryšį suteikti klientams, kurių nepasiekia dabartiniai interneto tiekėjai.

Sistema siekiama teikti palydovinio plačiajuosčio interneto paslaugas Jungtinėse Valstijose, o vėliau – visame pasaulyje.

„Amazon“ kol kas neskelbia, kada šis projektas gali būti užbaigtas, tačiau Federalinė ryšių komisija (FCC) esą jau leido bendrovei iškelti į orbitą 3 236 palydovus.

„Pastaruoju metu girdėjome daugybę istorijų apie žmones, kurie negali dirbti savo darbo ar mokytis, nes neturi patikimo interneto namuose. Yra per daug vietų, kur plačiajuostis internetas nėra patikimas, ar kur jo visai nėra. „Kuiper“ tai pakeis. Mūsų 10 mlrd. dolerių investicija sukurs darbo vietas ir infrastruktūrą visoje šalyje“, – sakė „Amazon“ viceprezidentas Dave'as Limpas.

„Project Kuiper“ teikiamas internetas bus skirtas namų ūkiams, mokykloms, ligoninėms, verslo įmonėms ir kitoms organizacijoms.

Tai yra vienas iš kelių projektų, kuriais siekiama teikti interneto ryšio paslaugas kosminių palydovų pagalba. Panašų projektą įgyvendina Elono Musko vadovaujama bendrovė „SpaceX“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)