„Nusileidimas ant vandens numatytas rugpjūčio 2 dieną, bet viskas priklausys nuo oro sąlygų. Laukite naujienų“, – tviteryje parašė NASA administratorius Jimas Bridenstine'as.

Amerikiečių astronautai Bobas Behnkenas ir Dougas Hurley gegužės 30 dieną pakilo bendrovės „Space X“ pilotuojamu erdvėlaiviu „Crew Dragon“ iš Floridos.

Sėkmingai paleidus „Crew Dragon“ baigėsi beveik devynerius metus trukęs laikotarpis, kai astronautai nebuvo skraidinami į kosmosą iš JAV teritorijos, 2011 metais pasibaigus daugkartinio naudojimo erdvėlaivių „Space Shuttle“ programai.

Nuo 2011-ųjų iki pat pastarosios misijos amerikiečių astronautai kilo tik Rusijos raketomis.

Planuojama, kad galiausiai erdvėlaiviu „Crew Dragon“ į TKS vienu metu kils keturi NASA bei jos partnerių – Kanados, Japonijos, Europos ir, gali būti, Rusijos – agentūrų astronautai.

Tai bus pirmas kartas, kai „SpaceX“ kapsulė, kuri pernai įvykdė sėkmingą bandomąjį nepilotuojamą skrydį, nusileis į Žemę su astronautais.

Erdvėlaivis nusileis į Atlanto vandenyną, kaip tai darė „Apollo“ kapsulės septintajame ir aštuntajame dešimtmečiuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)