Technologijų sektorius Lietuvoje nuosekliai auga, tapdamas vis svarbesne šalies ekonomikos dalimi. Kartu su šiuo augimu, Lietuva susiduria su nuolatiniu poreikiu įdarbinti aukštos kvalifikacijos IT sektoriaus darbuotojus. Tačiau pastebima, jog moterys yra mažiau linkusios įsitraukti į veiklą technologijų srityse. Taip pat duomenys rodo, kad moterys yra labiau paveikiamos ekonomikos nuosmukio, kurį sukėlė COVID-19 krizė.

Dėl šių priežasčių „Google.org” nusprendė paremti „Women Go Tech“ programą Lietuvoje ne tik suteikdama filantropinę 440 tūkst. JAV dolerių paramą, bet ir prisidėdama „Google” darbuotojų ekspertų pagalba. Parama skirta organizacijos mastui padidinti ir padėti visoms moterims įgyti įgūdžių, gauti išsilavinimą bei patirtį, siekiant karjeros technologijų pasaulyje. „Women Go Tech“ programa taps galimybe technologijų sritimi besidominčioms moterims pradėti specializuotą kvalifikacijos keitimo programą ir 2-jų metų laikotarpiui suteiks priemonių bei galimybių į šią rinką įsitraukti moterims.

„Google.org” parama – didžiulis pripažinimas ir reikšmingas indėlis į „Women Go Tech“ plėtrą. Programa išeina iš Lietuvos ribų ir tampa tarptautine, o karjerą technologijose pradėti skatinsime moteris iš visos Lietuvos ir Latvijos. Parama prisideda prie naujos tarptautinės programos „Atrask technologijas“ atsiradimo, mentorystės plėtros, kokybiško turinio sukūrimo ir skaitmeninimo. „Google.org“ paramos dėka pirmuosius žingsnius technologijų pasaulyje žengs keliskart didesnis moterų skaičius, tad džiaugiamės tikėjimu mūsų misija ir aktyviai dirbame, kad turėtume daug sėkmės istorijų”, - kalbėjo Žydrūnė Vitaitė, „Women Go Tech“ bendraįkūrėja.

„Google.org” dotacija rems „Women Go Tech“ programos plėtrą Lietuvoje bei Latvijoje veikiančią „Riga Tech Girls“ iniciatyvą. Parama skirta didesniam programos dalyvių supratimui apie ICT sektorius ir inžineriją, rinkos paklausą, galimas karjeros galimybes. Vėliau merginos ir moterys bus kviečiamos kandidatuoti profesionaliai mentorystės programai, kuri pasiūlys personalizuotus patarimus moterims bei taps galimybe sėkmingai įsidarbinti technologijų srityje.

„Norint Lietuvą greičiau išvesti iš COVID-19 krizės bei skatinti ekonomikos augimą plėtojant skaitmeninę ekonomiką, svarbu padėti Lietuvos žmonėms tobulinti savo įgūdžius ir persikvalifikuoti, kai tik to reikia. Tokios programos kaip „Women Go Tech“ gali padėti daugiau Lietuvos moterų įsitraukti į šalyje klestintį technologijų sektorių. Mes džiaugiamės ir vertiname, Lietuvai strategiškai svarbioje ateities srityje suteikta „Google“ parama programos „Women Go Tech“ plėtrai, - sako Lukas Savickas, Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas.

Tikimasi, jog per dvejus metus programose Lietuvoje ir Latvijoje dalyvaus daugiau kaip 2300 moterų. Taip pat moterys yra kviečiamos prisijungti prie programos „Discover Tech“ ir vėlesniu laikotarpiu sulaukti kvietimo dėl paraiškos teikimo mentorystės programai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)