Pasak vartotojo Roshano Singho, telefonas buvo įkraunamas naudojant oficialų pakuotėje rastą įkroviklį. Vaikinas savo nemalonia patirtimi pasidalino socialiniame tinkle „Twitter“. Čia jis pasidalino ir sudegusio išmaniojo telefono vaizdais.

Be to, vartotojas teigė susisiekęs su „Realme“ klientų aptarnavimo skyriumi, su kuriuo taip pat pasidalino sudegusio įrenginio nuotraukomis. Jis atskleidė, kad „Realme“ atstovo teigimu, vien tik pasižiūrėjus į nuotraukas, matoma, kad įrenginys buvo veikiamas išorės jėgų.

Sprogęs telefonas

„Twitter“ platformoje papasakojus apie įvykį, „Realme“ pažadėjo imtis būtinų veiksmų. Tačiau, vartotojo teigimu, nebuvo imtasi tinkamų veiksmų šiam klausimui išspręsti. „91Mobiles“ susisiekus su išmaniųjų telefonų gamintoju, šis pripažino problemą. Kita vertus, bendrovė teigė, kad incidentas įvyko dėl išorinių jėgų, o ne dėl gamintojo kaltės.

Oficialiame gamintojo pranešime teigiama, kad įrenginio baterija užsidegė, „nes telefonas turėjo skylę korpuse“.

Tai jau ne pirmas tokio pobūdžio įvykis. Taip yra nutikę su „Samsung“, „Apple“, „Xiaomi“ išmaniaisiais telefonais. Viena labiausiai nuskambėjusių istorijų – prieš keletą metų „Samsung Galaxy Note 7“ baterijos sprogimas.