RRT nustatė, kokius didžiausius papildomus mokesčius tarptinklinio ryšio paslaugoms (angl. roaming) nuo birželio 15 dienos iki 2021-ųjų birželio 14 dienos galės taikyti Lietuvos operatoriai savo paslaugų vartotojams, keliaujantiems kitose ES ir EEE šalyse.

„Lietuvos operatoriams vis mažiau taikant papildomus mokesčius keliaujantiems paslaugų vartotojams, o ir likusių operatorių papildomiems mokesčiams toliau mažėjant, Lietuvos vartotojai duomenų perdavimo paslaugomis visoje ES naudosis dar pigiau“, – teigiama RRT pranešime.

Bendrovėms „Bitė Lietuva“ ir „Teledema“ leista taikyti tik tokio dydžio tarptinklinio ryšio mokesčius, kokių reikia jų patiriamiems nuostoliams kompensuoti, siekiant užtikrinti, kad nedidėtų vietinių paslaugų kainos. „Bitei“ nustatyti maksimalūs papildomi mokesčiai už duomenis mažėja nuo 1,03 iki 0,82 euro už gigabaitą (GB), „Teledemai“ – nuo 1,95 iki 1,64 euro.

RRT teigimu, ar taikyti papildomus mokesčius ir kokio dydžio, operatoriai spręs patys, tačiau jie negalės viršyti nustatytos ribos.

„Tele2“ ir „Telia Lietuva“ dėl papildomų mokesčių taikymo į RRT nesikreipė, todėl šių operatorių paslaugų vartotojams, keliaujantiems ES ir EEE šalyse, galios tie patys paslaugų tarifai, kaip ir Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)