„Atidavę telefoną galite gauti kreditą pirkiniui arba atitinkamos sumos „Apple Store“ dovanų kortelę, kurią panaudoti galėsite bet kuriuo metu. Jeigu jūsų įrenginys nedalyvauja supirkimo programoje, mes jį galėsime nemokamai perdirbti. Nesvarbu nei modelis, nei būklė – mes jį galime paversti į tai, kas yra naudinga planetai”, – rašoma pranešime.

Tai skamba kaip bandymas įkasti konkurentams. Bet kas žino, gal kas nors ir pasinaudos galimybe pereiti į kitą barikadų pusę.

Supirkimo programoje dalyvauja tokie Android išmanieji telefonai kaip „Huawei P30“, „Huawei P30 Pro“, „OPPO R11“, „OPPO R11s“ ir kt. Už „Huawei P30/P30 Pro“ siūlomi juokingi 28 JAV doleriai, už „OPPO R11/ R11s“ – iki 49 JAV dolerių.

Huawei P40 Pro

Už tuos pačius naudotus telefonų modelius būtų galima gauti dešimt kartų didesnes sumas. Naudotas „Huawei Mate 20 Pro“ gali būti vertas daugiau nei 155 JAV dolerių, tačiau „Apple“ siūlo kur kas mažiau.

Palyginimui, iškeitus „iPhone XS Max“ gausite iki 527 JAV dolerius, „iPhone XS“ – 485 JAV dolerius. Net penkerių metų senumo „iPhone 6s“ uždirbtų 56 JAV dolerius.

Analitikų teigimu, „Apple“ siūlomos kainos atitinka tik perdirbtų komponentų vertę. Kaip tai vertinti? Ko gero, kaip dar vieną įžūlų „Apple“ manevrą kovoje su konkurentais.