Pasinaudojus daugiau nei dvi savaites „OnePlus 8 Pro”, sunku būtų surasti geresnę alternatyvą norintiems geriausio „Android“ flagmano. Sklandus 120Hz ekranas, puikus našumas, 5G ryšio palaikymas, greičiausias belaidis įkrovimas, pagaliau apsauga nuo dulkių ir vandens (IP68) bei viena geriausių kamerų išmaniajame telefone. Gaila, bet iki tobulo išmanaus telefono dar šiek tiek pritrūko. Ši apžvalga yra mano asmeninė patirtis ir nuomonė, todėl nebūtinai gali sutapti su jūsų, naudojimosi išmaniuoju telefonu, patirtimi.

OnePlus 8 Pro

Geriausiai vertinamas ekranas išmaniajame telefone

Naujasis „OnePlus 8 Pro” dizainu mažai kuo skiriasi nuo praėjusių metų „OnePlus 7 Pro” ar „OnePlus 7T Pro” modelių. Dabar kiek didesnis kameros atsikišimas bei kitoks spalvų pasirinkimas. Lietuvoje telekomunikacijų bendrovė siūlo tik juodos spalvos variantą. Oficialioje svetainėje galima rinktis žalios bei mėlynos spalvos modelius, kurie suteikia išskirtinumo. Gaila, bet be dėklo nešiotis rizikinga. Išmanusis labai didelis ir slidus, todėl lengvai gali išslysti iš rankų.

OnePlus 7T Pro ir OnePlus 8 Pro

Jei anksčiau geriausiais ekranais telefone galėjo pasigirti „Samsung“ flagmanai, tai šį kartą „OnePlus“ kompanija pasistengė ir šiai dienai „OnePlus 8 Pro” ekranas „DisplayMate“ vertinimu yra beveik tobulas. Pagerinio net 13 ekrano našumo įrašų.

OnePlus 8 Pro

„OnePlus 8 Pro“ 6,78 colių „QHD+“ OLED ekranas pasižymi 120 Hz atnaujinimo dažniu, kokį dažniausiai turi profesionaliems žaidėjams skirti kompiuterių monitoriai. Viskas reaguoja labai greitai. Labiausiai man patiko ryškumas ir matomumas saulės šviesoje. Jei žiemos metu saulėtų dienų būna mažai ir ne visada pilnai gali įvertinti šį ekrano privalumą, tai dabar visai kas kita. Net ryškiausią dieną ekranas matosi idealiai ir tai išties džiugina.

Man vis dar nepatinka lenkti ekrano kraštai. Gal tiesiog įpročio reikalas, bet šiai dienai lygus ekranas man labiau prie širdies. Verta pastebėti, kad toks ekrano išlinkimas turi įtakos ir „Instagram Stories“ peržiūrai. Jei „iPhone 11 Pro” ekrane tekstas matosi pilnai, tai „OnePlus 8 Pro” ekrane dalis teksto nusikerpa. Šį trūkumą turi ir kiti „Android“ išmanieji su lenktais ekranais.

OnePlus 8 Pro

Nustatymuose galima įjungti vaizdo tobulinimo modulį, kuris optimizuoja vaizdo įrašo spalvas ir kontrastą, kad jis taptų ryškesnis. Taip pat yra judančios grafikos režimas, kuris padidina vaizdo įrašų kadrų spartą. Taip sumažinamas judančių vaizdų susiliejimas ir video atrodo sklandesnis.
Iššokanti priekinė kamera „OnePlus 7 Pro” ir „OnePlus 7T Pro” modeliuose šiais metais persikėlė ant „OnePlus 8 Pro” ekrano. Privalumas tas, kad veido atpažinimo funkcija veikia greičiau, tačiau ekrane atsiradusi „skylė“ kai kuriems gali nepatikti. Manau, kad tai tiesiog įpročio reikalas.

OnePlus 7T Pro ir OnePlus 8 Pro

Funkcijos, kurių trūko ankstesniuose modeliuose

Labai patikdavo, kad visi bandyti „OnePlus“ modeliai pasikraudavo greičiau nei kiti išmanieji, todėl tai labai patogu. Jei intensyviai naudojiesi išmaniuoju, 30 minučių pietų metu ir nereikės nerimauti, kad vakaro nesulaukus telefonas išsikraus. Ne išimtis ir šį kartą, tik dabar „OnePlus 8 Pro” ne tik pasikrauna greitai su „Warp Charge 30T“ pakrovėju, bet turi ir tokį pat greitą bevielį krovimą. Funkcija, kurios daugeliui trūko.

OnePlus 8 Pro

Telefone atsirado „miegojimo režimo“ funkcija, kurios metu naudojant „OnePlus Warp Wireless Charger“ krovikliu patogu palikti krautis išmanųjį nakčiai. Tereikia pasirinkti laiką, tarkim nuo 22:00 iki 06:00, tuomet sumažinamas įkrovimo laikas.

Įprastu pakrovėju taip pat galima pasirinkti optimizuotą įkrovimą, kuris sumažina akumuliatoriaus apkrovą bei prailginą akumuliatoriaus naudojimą. Paliekant nakčiai krautis, taip pat sulėtėja įkrovos greitis. Nesu iš tų, kurie palikinėdavo telefoną įjungtą į elektros lizdą. Daugelis „Android“ flagmanų pasikrauna pakankamai greitai, todėl ryte galima pilnai įkrauti išmanųjį. „OnePlus 8 Pro” modeliui užtenka tik valandos pasiekti 100 proc. akumuliatoriaus talpos.

OnePlus 8 Pro

Verta pastebėti, kad didelis ekranas, 120Hz atnaujinimo dažnis ir maksimali raiška be abejonės greičiau iškraus akumuliatorių, todėl aktyviai besinaudojantiems ar mėgstantiems žaisti žaidimus, teks dažniau krauti įrenginį.

OnePlus 8 Pro


Geriausia makro fotografija ir kamera, kuri mato kiaurai

Ko labai trūko ankstesniuose „OnePlus“ modeliuose, tai konkurencingos kameros telefone. Taip, ji buvo gera, tačiau kitų flagmanų nuotraukų kokybė vis tiek buvo vertesnė pasirinkimo. Šiais metais „OnePlus 8 Pro” bando suvilioti keturiomis kameromis – „Sony IMX689“ 48MP plataus kampo jutikliu su optiniu bei elektriniu vaizdo stabilizavimu bei f/1.78 diafragma; itin platus kampo „Sony IMX586“ 48MP jutikliu su f/2.2 diafragma (119,7 laipsnio matymo laukas) ir automatiniu fokusavimu; teleobjektyvo 8MP jutiklis f/2.4 diafragmos ir optiniu vaizdo stabilizavimu bei 5MP spalvų filtro kamera su f/2.4 diafragma.

OnePlus 8 Pro
Rezultatas išties puikus. Nuotraukos ryškios, daug detalių, mažai triukšmo, o makro fotografija – viena geriausių, kokią teko bandyti telefone. Ši funkcija buvo ir „OnePlus 7T Pro” modelyje, tačiau šį kartą nuotraukos tobulos. Artėja vasara ir vis daugiau laiko praleidžiame gamtoje, tad iš arti darytos nuotraukos manau sužavės ne vieną.
Gaila, bet optinis priartinimas tik tris kartus, todėl šioje vietoje „OnePlus 8 Pro” nusileidžia „Huawei P40 Pro” ar „Samsung Galaxy S20” serijos modeliams. „8 Pro” turi skaitmenininį pirartinimą iki 30 kartų, tačiau tobulo rezultato tikėtis neverta. Kolkas 10 kartų hibridinis priartinimas geriausias „Huawei P40 Pro” modelyje.
Gana keistas sprendimas naudoti 5MP spalvų filtro kamerą, kuri gali paversti įprastus vaizdus siurrealistiniais peizažais. Man asmeniškai įspūdžio nepaliko, o ir begalės įvairių nuotraukų redagavimo programėlių gali jūsų darytą nuotrauką pakeisti neatpažįstamai. Įdomu tai, kad pasirinkus „Photochrome“ filtrą, įprastus vaizdus galima paversti siurrealistiniais peizažais. Dar įdomiau, kad šis filtras gali matyti objektus kiaurai. Fotografuojant juodą plastikinį televizijos pultelį, matosi vidinės detalės. Taip yra dėl to, kad „OnePlus 8 Pro” spalvų filtras mato tik per infraraudonosios šviesos pralaidžius paviršius.

Taip pat nelabai patiko portreto režimu darytos nuotraukos. Ne visada pavykdavo padaryti norimą kadrą iš karto. Trūksta detalumo, o fono išliejimas atrodo dirbtinis. Gamintojas rekomenduoja fotografuoti nuo pusės iki dviejų metrų atstumu, tačiau rezultatas naudojant priartinimą nedžiugino. Apskritai, teleobjektyvo kamera yra silpniausia „OnePlus 8 Pro” kameros vieta.

Video kokybę ženkliai pagerino

Video kokybė „OnePlus 7“ serijos modeliuose nebuvo džiuginanti, o vaizdo stabilizavimas veikė filmuojant tik FullHD raiška 30 kadrų per sekunde. Dar įdomiau buvo tai, kad visomis trimis kameromis taip pat buvo galima naudotis tik šia raiška. Dabar filmuojant „OnePlus 8 Pro” 4K 60 kadrų per sekundę galima naudoti tiek priartinimą, tiek itin plataus kampo kamerą, o vaizdo stabilizavimas, mano vertinimu, vienas geriausių „Android“ telefone.

OnePlus 8 Pro

Verta pastebėti, kad filmuojant maksimalia raiška (4K 60fps), video failai užima labai daug vietos. 30 sekundžių filmuoto video failo yra apie 500MB, o mėgstantiems daug filmuoti ir pasirinkus „OnePlus 8 Pro” su 128GB vidine atminti, telefono atmintį greitai užpildysite. Taip pat sudėtingiau tokius failus vėliau apdoroti, nes reikia pakankamai galingo kompiuterio.

OnePlus 8 Pro

Naujovė, kuri atsirado šiame „OnePlus 8 Pro” modelyje tai HDR filmavimo galimybė bei 4K kino efekto norintiems savo telefone – 21:9 formatas (3840x1644). Vieninteliai iki šiol tokį filmavimo formatą turėjo „Sony Xperia“ telefonai. Dabar tai gali išbandyti ir „OnePlus 8” serijos modelių savininkai. Verta pastebėti, kad HDR veikia filmuojant tik 1080 ar 4K raiška tik 30 kadrų per sekundę ir veikia tik viena kamera. Norintiems kino efekto, pasirinkti galima tik 4K raišką 30 arba 60 kadrų per sekundę.

OnePlus 8 Pro
Priekinė 16MP kamera „OnePlus 8 Pro” modelyje gera, tačiau mėgstantiems daugiau filmuoti, maksimali kokybė tik FullHD 30 kadrų per sekundę gali nuvilti. Nuotraukos geros, tačiau video pas konkurentus atrodo geriau. Tiek „Samsung Galaxy S20” serija, tiek „Huawei P40 Pro” ar „iPhone 11” serijos modeliai leidžia tai daryti 4K ir 60 kadrų per sekundę.

Apibendrinimas

„OnePlus 8 Pro“ žengia į premium lygą ne tik pagal techninius parametrus, bet ir kainų segmente. Jei anksčiau šios kompanijos flagmanai kainuodavo 200–300 eurų pigiau nei „Samsung“, „Huawei“ ar „iPhone“, tai dabar prašoma kaina gali atbaidyti ištikimiausius „OnePlus“ išmaniųjų telefonų mylėtojus. 899 eurai už pigiausią „Pro“ versiją su 8GB RAM bei 128GB vidine atmintimi, o norintiems geriausio „OnePlus 8 Pro“ – net 999 eurai, kuris yra su 12GB RAM ir 256GB atmintimi.

OnePlus 8 Pro

„OnePlus 8 Pro” išmaniajam telefonui sinonimas būtų greitis – viskas reaguoja ir veikia išties labai greitai. Šis flagmanas turi visas pagrindines premium telefono funkcijas: atvirkštinis belaidis įkrovimas; greitas bevielis krovimas; stereofoniniai garsiakalbiai; aukščiausios klasės ekranas su 120Hz atnaujinimo dažniu; apsauga nuo dulkių ir vandens (IP68) bei puiki kamera.

Spalvų filtro kamera man liko nesusipratimas, o teleobjektyvo kamerą dar reikėtų patobulinti. Gaila, bet patrauklia kaina „OnePlus 8 Pro” jau nebegali pasigirti, o visi šių metų flagmanai su naujausiu procesoriumi („Snapdrago 865“) dabar sunkiau įperkami. Net ir naujausių „Xiaomi” flagmanų kaina dabar yra nuo 799 eurai Lietuvoje, todėl premium klasės išmaniųjų kainoms beveik susilyginus, pasirinkimas ieškantiems geriausio kainos ir kokybės santykio tampa sudėtingesnis.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)