Vis daugiau žmonių pasaulyje savo dienas leidžia neišeidami iš namų. Kaip rašo gamerant.com, Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) rekomenduoja leisti savo laiką žaidžiant kompiuterinius žaidimus. Anot PSO, tai puikus būdas palaikyti gerą psichinės sveikatos būklę. Tačiau PSO prie priklausomybių yra priskyrusi ir priklausomybę nuo kompiuterinių žaidimų, tad siūlymas žaistis kompiuterinius žaidimus – lyg dviašmenis kardas.

Susipažinkite su Michaeliu – jis yra priklausomas nuo kompiuterinių žaidimų. Kuprotas, krauju pasruvusiomis akimis vaikino modelis parodo, kaip 2040 metais atrodys nuo kompiuterinių žaidimų priklausančio asmens išvaizda.

Nuo kompiuterinių žaidimų priklausomas Michaelis

Michaelo modelis sukonstruotas remiantis įvairiais moksliniais straipsniais, kuriuose yra fiksuojami nuo žaidimų priklausomo asmens fiziniai pokyčiai. Straipsnius, kuriais buvo remtasi, parengė šios organizacijos: PSO, „National Geographic“, NHS ir UKIE.

Michaelis primena ir ateities ofiso darbuotoją Emą. Ji pasauliui buvo pristatyta praėjusį rudenį. Ema puikiai parodė, kaip atrodys ateityje ofisuose dirbantys asmenys, jei jie nekoreguos savo laikysenos bei darbo sąlygų.

Grįžkime prie Michaelio. Jis plinka. Taip yra todėl, kad jo organizmui labai trūksta vitamino D. Jo laikysena – tragiška, greitai jis turės ir kuprą. Vaikinas taip pat yra išblyškęs, nes jam trūksta vitamino B12, jis nutukęs, o dėl sutrikusios kraujotakos – serga venų varikoze.

Nuo kompiuterinių žaidimų priklausomas Michaelis

Negana to, nuo nuolatinio ausinių mūvejimo Michaeliui susiformavo įduobos kaukolėje. Daugiau jo sveikatos problemų galite pamatyti vizuale.

Michaelio istorija yra ne tik gąsdinanti, bet ir pamokanti. Štai, kaip žmonės gali mėgautis kompiuteriniais žaidimais, bet netapti Michaeliu:

  • sportuokite;
  • saugokite akis;
  • sveikai maitinkitės;
  • stenkitės neužmiršti apie taisyklingą laikyseną;
  • gerkite vandenį.

Šis modelis yra gana ekstremalus, tačiau jo tikslas – parodyti asmenį, kuris kenčia nuo priklausomybės nuo kompiuterinių žaidimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)