„Pirmojo ketvirčio RRT matavimų rezultatai rodo aiškią tendenciją, kuri nestebina – kaip jau 25 metus iš eilės, „Telia“ išlieka mobiliojo ryšio kokybės lydere Lietuvoje. Ši tarpinė pergalė itin saldi dar ir dėl to, kad karantino metu iš namų dirbantys žmonės realiai įvertina savo interneto kokybę, nes darbas turi vykti sklandžiai, greitai ir patogiai“, – pranešime spaudai sako „Telia“ technologijų vadovas Andrius Šemeškevičius.

Apibendrinus pirmojo ketvirčio RRT matavimų rezultatus paaiškėjo, kad „Telia“ mobilusis internetas yra penktadaliu greitesnis nei artimiausio konkurento (70,09 Mb/s), o trečioje vietoje likusį operatorių lenkia net 80 proc. (46,91 Mb/s).

RRT atskirai įvertino ir mobiliojo ryšio tinklų pajėgumus karantino metu – nuo kovo 26 d. iki balandžio 2 dienos Vilniaus mieste atlikta virš 4 tūkst. matavimų. Nepaisant to, kad dėl COVID-19 viruso įvedus karantiną mobiliojo interneto vartojimas ir duomenų srautas vidutiniškai išaugo apie 20–30 proc., mobiliojo interneto kokybei tai reikšmingos įtakos neturėjo. Karantino metu „Telia“ mobiliojo interneto sparta buvo didžiausia ir vidutiniškai siekė nuo 90,6 Mb/s iki 96 Mb/s. Artimiausio konkurento vidutinė mobiliojo interneto sparta karantino metu siekė nuo 64,4 Mb/s iki 68,4 Mb/s, kito operatoriaus tinkle vidutinė sparta siekė nuo 48 Mb/s iki 52,2 Mb/s.

Treti pasaulyje

A. Šemeškevičius pastebi, kad, palyginus visų praėjusių metų ir šių metų pirmojo ketvirčio rezultatus, būtent jo atstovaujamame tinkle sparta išaugo labiausiai, maždaug dešimtadaliu (nuo tuometinių 76,22 Mb/s). Artimiausio konkurento sparta pernai siekė 71,29 Mb/s, taigi pirmąjį šių metų ketvirtį ji sumažėjo (iki 70,09 Mb/s), o kitas operatorius pasistiebė 4 Mb/s – nuo 42,95 Mb/s.

Dabartinė 84,28 Mb/s vidutinė mobiliojo interneto sparta tinkle įspūdinga ir pasauliniu mastu. Jei tokia būtų visų Lietuvos operatorių vidutinė mobiliojo interneto sparta, pasauliniame „Speedtest Global Index“ sąraše mūsų šalis užimtų trečią vietą, iškart po Pietų Korėjos (93,84 Mb/s) ir Jungtinių Arabų Emyratų (86,35 Mb/s). Šiuo metu Lietuva jame yra tik 24 vietoje su 47,05 Mb/s vidutine sparta.

„Paprasčiau sakant, šiandien „Telia“ klientai gauna tokią kokybę, kaip geriausiai mobiliuosius tinklus išvysčiusių šalių gyventojai. Skirtumas tik tas, kad, pavyzdžiui, Pietų Korėjoje jau vystomi 5G tinklai, o mes vis dar laukiame komerciniam naudojimui skirtų 5G dažnių“, – pastebi A. Šemeškevičius.

Paskutiniais RRT duomenimis, „Telia“ Lietuvoje turi daugiausiai 4G ryšio stočių ir jų celių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)