Tai yra didžiausias pardavimų nuosmukis istorijoje.

„Strategy Analytics“ direktorė Linda Sui praneša, jog išmaniųjų telefonų pardavimai nukrito nuo 99.2 milijonų vienetų 2019 metų vasarį iki 61.8 milijonų vienetų šių metų vasarį. Pagrindinė šio nuosmukio priežastis yra gamybos žlugimas prasidėjęs Kinijoje. Nors Kinijoje situacija jau geresnė ir pranešama, kad gamyba tęsiama, kitos pasaulio dalys yra paveiktos plintančio koronaviruso. Tai reiškia, kad pasaulinės tiekėjų grandinės greitu metu neatsigaus.

„Strategy Analytics“ vykdomasis direktorius Neil Mawston pranešė: „2020 metų vasario mėnesį buvo užfiksuotas didžiausias išmaniųjų telefonų rinkos nuosmukis per visą istoriją. Telefonų pasiūla ir paklausa suprastėjo Kinijoje, tai paveikė Aziją ir visą likusį pasaulį. Tai periodas, kurį telefonų industrija norės pamiršti.“

Pranešime rašoma, kad nepaisant Kinijos atsigavimo, kovo mėnesį pardavimai išliks silpni. Atrodo, jog atsigavimas bus ilgas ir skausmingas, kadangi tokie gamintojai kaip „Apple“ ir „Samsung“ uždarė savo mažmenines parduotuves viešose vietose.

„Strategy Analytics“ vyriausiasis analitikas Yiwen Wu pasidalino panašiomis mintimis: „Nepaisant laikinų atsigavimo ženklų Kinijoje, manome, kad pasauliniai išmaniųjų telefonų pardavimai kovo mėnesį išliks silpni. Koronavirusas paplito Europoje, Šiaurės Amerikoje ir kitose vietovėse, šimtai milijonų pasiturinčių vartotojų yra karantine ir negali pirkti naujų prietaisų. Telefonų industrijai ateinančiomis savaitėmis reikės dirbti kaip niekad intensyviai, norint pakelti pardavimų skaičių, pavyzdžiui, skelbti internetinius išpardavimus ar nuolaidas perkant telefonus su kitais produktais, tokiais kaip išmaniaisiais laikrodžiais.“

„Apple“ jau pranešė, jog jie dėl koronaviruso antrajame ketvirtyje praleis savo pajamų valdymą. Tokį sprendimą priėmė ir kitos kompanijos. Nors prognozuojama, kad „iPhone“ produkcija antrajame metų ketvirtyje pagerės, dėl viruso situacija pasaulyje nėra aiški, todėl gali prireikti nemažai laiko kol viskas grįš į savas vėžes.