Net jei nesate naudojęsi „Tinder“ programėle, tikrai apie ją girdėjote. Jos esminė idėja yra labai paprasta. Ekrane vienas po kito pasirodo netoli Jūsų esantys „Tinder“ naudotojai. Jums reikia pasirinkti, ar tas žmogus jums yra tinkamas, ar ne – tai nusprendžiate braukdami į dešinę ar kairę pusę. Jei jūs irgi esate tinkamas tam kitam žmogui, galite pradėti pokalbį. Ir kas žino, kur jis baigsis – galbūt niekur, o galbūt pasakoje su „ilgai ir laimingai gyveno“ pabaigoje.

„Tinder“ turi ir mokamų funkcijų. Viena iš jų – „Passport“. Įprastai galite matyti tik netoliese esančius naudotojus, o „Passport“ leidžia pasiekti ir kitose šalyse esančius žmones. Kitaip tariant, būdami Lietuvoje galite ieškoti sau poros, tarkime, Brazilijoje.

„Passport“ funkcija yra atvira tik „Tinder Plus“ ir „Tinder Gold“ vartotojams, bet nuo kitos savaitės ja galės naudotis visi. Kodėl? Nes „Tinder“ vadovai nusprendė, kad dabartinės pandemijos akivaizdoje tai taps puikiu įrankiu pabendrauti su kitais panašaus likimo žmonėmis. Sėdėdami namuose saviizoliacijoje galėsite pasikalbėti su žmonėmis kitame pasaulio gale, pasiteirauti, koks gyvenimas verda ten.

Naudotojai galės ieškoti skirtingų miestų, šalių ar tiesiog žemėlapyje virtualiai persikelti į kitą vietą. „Passport“ funkcija liks atvira visiems iki balandžio 30 dienos. Tikėkimės, kad iki to laiko būsime išbridę iš šios krizės, nors džiaugsimės, jei tada kiekvieną dieną bus nustatoma vis mažiau COVID-19 atvejų. Prie to prisidėti galite ir jūs – jei tik galite, likite namuose. Jei jūsų artimieji neseniai sugrįžo iš užsienio, paraginkite juos izoliuotis. Dabar, kai žiniasklaidoje matome pranešimus, kad sugrįžę ir jau simptomus jaučiantys žmonės susitikinėja su draugais, kyla pyktis, tačiau dabar tikrai ne laikas ieškoti kaltų. Padėkite jiems – pasirūpinkite jų pirkiniais ar mažais rūpesčiais, kad tik jie liktų namie. Tik dabar turite galimybę išgelbėti žmoniją sėdėdami namuose.