„Patikimas ir spartus ryšys dabar kaip niekada iki šiol yra svarbus mums visiems – tiek įmonėms, siekiančioms maksimaliai išlaikyti savo veiklos tęstinumą, tiek gyventojams, daug daugiau laiko praleidžiantiems namie“, – sako Andrius Šemeškevičius, „Telia“ technologijų vadovas.

Pasak jo, Telia“ infrastruktūros pajėgumai Lietuvoje yra dideli ir gerai išvystyti, o pats tinklas suformuotas taip, kad atlaikytų staigiai išaugusį naudojimą, įrangos gedimus, fizinį infrastruktūros pažeidimą ar kibernetinius išpuolius. „Tiek mūsų stuburinis tinklas, tiek regioninis tinklas yra dubliuojami, visi mazgai tarpusavyje sujungti rezervinėmis ryšio linijomis ir yra fiziškai atskirti, todėl galime užtikrinti kokybiškas paslaugas net ir visuotinio karantino metu“, – sako „Telia“ technologijų vadovas.

EERRI šią savaitę išplatintame laiške numatė, kad, tokiomis neeilinėmis aplinkybėmis, kuriomis dabar gyvena bemaž visa Europa, visos mažmenines interneto paslaugas teikiančios telekomunikacijos bendrovės gali pasinaudoti išimtine teise dėl tinklo perkrovos rizikos imtis srauto valdymo veiksmų.

Panašių veiksmų, siekiant palengvinti interneto ryšio apkrovas, jau ėmėsi kai kurios vaizdo turinio platformos. Besibaigiant pirmai karantino savaitei Lietuvoje, gyventojai iš tokių bendrovių kaip „Netflix“ ir „YouTube“ gavo žinią, kad jos ketina sumažinti savo srautinio siuntimo ir vaizdo įrašų kokybę visoje Europoje.

„Mūsų verslo tęstinumo plane yra numatyti procesai ir sprendimai, kurie būtų aktyvuojami esant skirtingiems rizikos lygiams. Užtikriname, kad šiuo metu nuotolinių paslaugų teikimas ar tinklo stabilumas nėra paveikti. Esame pajėgūs teikti paslaugas pagal sutartis ir šiuo metu nematome didesnių grėsmių“, – pastebi A. Šemeškevičius.

Visoje Lietuvoje šią savaitę paskelbus nacionalinį karantiną, balso skambučių srautas „Telia“ tinkle išaugo 70%, tarptautinis interneto srautas – daugiau kaip 40%, duomenų perdavimo mobiliuoju ryšiu srautas – daugiau kaip 15%. Ši tendencija stabiliai laikosi visą savaitę, tolimesnio srauto didėjimo nėra.

Tarptautinį duomenų perdavimo ir balso skambučių srautą „Telia“ teikia per tris tarpusavyje nesusijusias kryptis, einančias per Lenkiją, Latviją ir Baltijos jūrą. Apkrova yra paskirstyta visoms trims kryptims. Tai leidžia teikti tarptautines interneto paslaugas be trikdžių net ir tuo atveju, jei kuri nors kryptis nustotų veikti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)