Galimybė gauti tokius duomenis domina JAV sveikatos apsaugos institucijas, kurios jais remdamosi galėtų sudaryti viruso plitimo žemėlapį, pareiškė leidinio šaltiniai.

Tokia informacija valdžiai padės nustatyti būsimus infekcijos židinius ir spręsti, kur siųsti daugiau medicininių išteklių.

Institucijas informacija apie buvimo vietą domina ir dėl to, kad ji padėtų sužinoti, ar amerikiečiai laikosi rekomendacijų dėl koronaviruso prevencijos ir ar šios rekomendacijos yra veiksmingos.

Deramasi dėl bendros informacijos perdavimo, neatskleidžiant naudotojų tapatybės, rašo „The Washington Post“.

„Google“ patvirtino, jog derasi su JAV institucijomis, tačiau pažymėjo, jog valdžiai kol kas neperdavė jokios informacijos ir sprendžia, ar dalyvauti projekte.

„Ieškome būdų, kuriuos taikant apibendrinta anoniminė informacija apie buvimo vietą padėtų kovoje su COVID-19“, – pareiškė oficialus bendrovės atstovas Johnny’s Luu.

Praėjusį sekmadienį Baltuosiuose rūmuose įvyko susitikimas, kuriame dalyvavo technologijų bendrovių vadovai, taip pat technologijų srities verslininkai ir investuotojai.

Jie JAV administracijos pareigūnams pristatė sergamumo žemėlapio sudarymo ir medicininės pagalbos teikimo nuotoliniu būdu idėjas, rašo „The Washington Post“.

Leidinio duomenimis, susitikime dalyvavo, be kita ko, „Apple“ ir „Google“ atstovai.

„Apple“ pranešė, jog susitikime aptarė tik nuotolinio mokymo ir sveikatos priežiūros klausimus, nes bendrovė nerenka duomenų apie naudotojų buvimo vietą.

Jungtinėse Valstijose iki šiol užfiksuota 6,5 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Mirė 114 žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)