„Windows 10“ atnaujinimas KB4535996 pasirodė vasario gale. Jis turėjo išspręsti kelias problemas – pagerinti nešiojamų įrenginių baterijos darbą, ryšį su spausdintuvais ir dar kelias smulkmenas. Tai – neprivalomas atnaujinimas, tačiau daugybė žmonių jį įsidiegė. Ir daugybei įrenginių nieko blogo neįvyko, tačiau kai kurie buvo pasiųsti į nokdauną.

Naudotojai ėmė skųstis, kad atnaujinimas sutrikdė jų kompiuterių darbą. Pasirodė įvairios klaidos, o kai kurie kompiuteriai apskritai nusprendė nebeveikti – mėlynas mirties ekranas papuošė net 200 vienos organizacijos kompiuterių. Kiti naudotojai skundžiasi pradingusiu garsu ar nebeveikiančiu „Visual Studio“ įrankiu signtool.exe.

„Microsoft“ kol kas nepateikė oficialaus paaiškinimo, kas įvyko ir kaip tai bus ištaisyta. Tikriausiai bus ištaisyta nauju atnaujinimu, bet kada? Vienas naudotojas tol beldėsi į „Microsoft“ klientų aptarnavimo duris, kol sulaukė atsakymo – „Mes žinome apie „Visual Studio“ po paskutinio atnaujinimo <...> galite išinstaliuoti neprivalomą atnaujinimą KB4535996“.

Gera žinia, kad šis atnaujinimas nebuvo privalomas – tai sumažino paveiktų įrenginių skaičių. Kita vertus, taip apskritai negalėjo būti. O pasitaiko – tai nėra pirmas kartas, kai „Windows“ sistemos atnaujinimas naudotojams sukelia problemų. Anksčiau buvo pranešta, kad atnaujinimas KB4532693 trynė duomenis iš įrenginių. Po to „Microsoft“ įvedė „pasirinktinių atnaujinimų“ kategoriją, į kurią įtraukiami neprivalomi ir rizikingi atnaujinimai. Kadaise iki pat „Windows 10“ įvairių atnaujinimų buvo galima tiesiog atsisakyti, tačiau vėliau „Microsoft“ panaikino šią galimybę. O dabar sugrąžino. Tai turėtų pagerinti „Windows 10“ įrenginių atsparumą ne patiems geriausiems atnaujinimams.