Jūsų dėmesiui – Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, pristato 4 įdomybes apie daugiau nei 60-tyje šalių veikiantį socialinį tinklą „Facebook“‘, rašoma pranešime spaudai.

1. Tik studentams

Šiuo metu „Facebook“ yra ne tik didžiausias socialinis tinklas, bet ir trečias pagal lankomumą interneto tinklalapis visame pasaulyje – dažniau interneto vartotojai užsuka tik į „Google“ paieškų sistemą ir vaizdo įrašų platformą „YouTube“.

Tačiau iš pradžių „Facebook“ tinkle lankytis galėjo ne visi – pirmoji jo versija buvo skirta tik Harvardo, o vėliau ir kitų universitetų studentams. Tik praėjus dvejiems metams po sukūrimo, „Facebook“ tapo atviras visiems interneto vartotojams nuo 13 metų amžiaus.

2. Vyrukas iš „thefacebook“ – Alas Pacino

Pirmaisiais savo gyvavimo metais Marko Zuckerbergo įkurtas socialinis tinklas vadinosi „thefacebook“, o jį pasiekti buvo galima apsilankius tokio paties pavadinimo internetinėje svetainėje. Jos kairiajame kampe buvo matyti blanki vyro profilio nuotrauka, papildyta vienetų ir nulių kodais.

Šį piešinėlį kūrė M. Zuckerbergo bendramokslis Andrew McCollumas, kuris „thefacebook“ vyruko nuotrauką rado tiesiog internete – akylesni internautai galėjo atpažinti, kad vyras joje buvo amerikiečių aktorius Alas Pacino.

Nuotrauką išvysti galima ČIA.

3. Programišiau, darbas tavo!

Didžiosios pasaulio technologijų kompanijos deda daug pastangų, kad apsisaugotų nuo programišių atakų, o jei jų išvengti nepavyksta – įprastai stengiasi kuo greičiau surasti ir nubausti nusikaltėlius. Tačiau, jei kalbame apie „Facebook“ – galimi ir kiti scenarijai.

2005-aisiais studentas Chrisas Putnamas su keliais draugais sugebėjo sukurti ir paskleisti virusą, kuris daugelio „Facebook“ vartotojų paskyras pakeitė taip, kad jos atrodytų kaip kito socialinio tinklo „MySpace“ anketos. Kas atsakingas už šį pokštą vyriausiasis „Facebook“ operacijų vadovas Dustinas Moscovitzas išsiaiškino itin greitai, tačiau jaunuolio neįdavė teisėsaugos pareigūnams, o tiesiog pasiūlė jam darbą kompanijoje.

4. „Like“ prieš „Awesome“

Šiandien socialinis tinklas „Facebook“ yra sunkiai įsivaizduojamas be mėlynojo mygtuko „Like“ (liet. patinka), simbolizuojančio į viršų nukreiptą nykštį. Tačiau jo galėjo ir nebūti.

Pasirodo, tinklo inžinieriai iš pradžių jį ketino pavadinti „Awesome“ (liet. nuostabus, stulbinantis) vardu ir tik Markui Zuckerbergui nepritarus, jis tapo „Like“. Beje, nors šis mygtukas atsirado tik 2009-aisiais, tačiau „Omnicore“ duomenimis, jis jau buvo paspaustas daugiau nei trilijoną kartų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)