Jūsų dėmesiui – Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, pristato 6 išmaniąsias programėles, kuriose rasite įdomių ir įtraukiančių veiklų naujametinei šventei, rašoma pranešime spaudai.

1. Nepamirškite šokių

Koks Naujųjų metų vakarėlis be geros muzikos ir smagių šokių? Visus nuo sofos pakels ir pajudėti privers interaktyvus, visame pasaulyje populiarus žaidimas „Just Dance Now“. Jis kiekviename gali pažadinti šokėją.

Aplikacija naudotis labai paprasta – tereikia išmaniojo telefono ir prie interneto prijungto kompiuterio ar televizoriaus ekrano. Tuomet belieka išsirinkti mėgstamą dainą iš 500 kūrinių katalogo, stebėti šokėjų judesius ekrane ir juos atkartoti. Vienu metu kartu gali šokti būrys žmonių. Be to, už atliekamus judesius skiriami taškai, tad galėsite ne tik mėgautis procesu, bet ir stebėti savo šokių technikos tobulėjimą.

2. Kaip atspėti žodį per 1 min.?

Kita galima pramoga 2020-ųjų sutikimo šventei – linksmosios šarados. Vienas garsiausių tokių žaidimų pasaulyje – žymios amerikiečių laidų vedėjos Ellen DeGeneres sukurta šaradų versija „Heads Up“. Ji persikėlė ir į skaitmeninį pasaulį – tokio pat pavadinimo aplikacijoje rasite gausybę spėlionių temų, nuo filmų, gyvūnų, įžymybių, legendų iki temų vaikams.

Įsidiegus aplikaciją, žaidžiančiajam reikia pasirinkti norimą temą ir prisidėti telefoną sau prie kaktos – tuomet jis gali užduoti klausimus ir bandyti atspėti, kas užrašyta. Smagiausia, kad įspėti žodį reikia vos per 60 sekundžių – taip žaidimas tampa itin intensyvus, o visi žaidimo dalyviai aktyviai įsitraukia.

3. Piešti moka visi

Jei ieškote originalios ir netikėtos veiklos šventiniam draugų ar šeimos susibūrimui – išbandykite technologijų milžinės „Google“ sukurtą ir 15 mln. žaidėjų jungiantį piešimo žaidimą „Quick Draw“.

Čia žaidėjai gauna užduotis nupiešti kokį nors daiktą ar objektą, o tai padaryti reikia suspėti vos per 20 sekundžių. Tuo tarpu apmokyti kompiuteriniai algoritmai atpažįsta piešinius ir juos įvertina.
Kaip tai veikia? Žaidime yra patalpinta duomenų bazė, kuri saugo 50 mln. skirtingų piešinių iš viso pasaulio. Be to, ją vartotojai nuolat pildo – taip programa mokosi ir tobulėja, gebėdama vis geriau atpažinti žmogaus piešimo braižą.

4. Naujieji su daina

Dar vienas užsiėmimas, kuris tikrai praskaidrins vakarėlio nuotaiką – dainavimas. Naujus metus pasitikti su mėgstamomis dainomis dar lengviau bus įsirašius karaokė programėlę „Smule“. Su ja galima dainuoti solo, duetu arba grupėje.

Šioje aplikacijoje rasite tūkstančius populiariausių kūrinių: nuo pop, repo, roko iki džiazo, klasikos ir kitų muzikos stilių dainų. Įsijungę aplikaciją ir pasirinkę dainą, jos žodžius matysite savo telefono ekrane, tad dainuoti bus labai paprasta. Be to, kiekvieną savo atliktą kūrinį galėsite įsirašyti ir perklausyti vėliau.

5. Žinių patikrinimas kitaip

Naujųjų metų išvakarėse galima ne tik padainuoti ar pašokti, bet ir patikrinti savo žinias. Tai lengviausia daryti žaidimo forma – pavyzdžiui, įsidiegus daugiau nei 6 mln. vartotojų turinčią protmūšio tipo programėlę „Trivia Crack“.

Aplikacijoje galima rinktis klausimus iš 6 skirtingų kategorijų: istorijos, sporto, mokslo, meno, pramogų ir geografijos sričių. Kiekvienas klausimas turi po 4 atsakymų variantus – svarbiausia pasirinkti teisingą! Šį žaidimą smagiausia žaisti būryje draugų ar artimųjų ir varžytis tarpusavyje, siekiant surinkti kuo daugiau taškų bei laimėti kiekvienos temos eksperto titulą.

6. Erdvėlaivių gelbėjimas

Norintiems aktyvesnės veiklos, verta išbandyti nemokamą komandinį mokslinės fantastikos žaidimą „Spaceteam“. Vienu metu jį gali žaisti 2–8 žaidėjai. Žaidimas veikia tiek „Android“, tiek „iPhone“ telefonuose ar planšetėse, į jas įrašius minėtą žaidimo programėlę.

Pagrindinis žaidimo tikslas – išsaugoti savo erdvėlaivius nuo sprogimo. Tai padeda padaryti specialios instrukcijos, kurias komandos nariai turi greitai ir garsiai perduoti vieni kitiems. Žaidime – daugybė chaoso, skubėjimo, rėkavimo ir juoko, o tai puikus derinys bet kuriam vakarėliui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją