„Apple“ paskelbė pradėjusi pardavinėti anksčiau pristatytą „Mac Pro“ (2019). Šis stacionarus kompiuteris yra pozicionuojamas kaip įrankis darbui su 3D grafika bei vaizdo ir nuotraukų apdorojimui.

Pigiausia „Mac Pro“ konfigūracija jums atsieis 5999 JAV dolerius. Už šią sumą gausite: aštuonių branduolių procesorių „Intel Xeon W“ (3,5 GHz), 32 GB RAM, „Radeon Pro 580X“ vaizdo plokštę, 256 GB SSD kaupiklį, „Magic Mouse 2“ ir „Magic Keyboard“. O štai 28 branduolių „Intel Xeon W“ procesorius su baziniu 2,5 GHz dažniu kainuoja 7000 JAV dolerių.

Net 25 tūkstančius JAV dolerių reikės sumokėti už 1,5 terabaito operatyviąją atmintį, kurią sudaro dvylika 2933 MHz dažnio 128 GB modulių. Ir tai tikrai dar nėra išlaidų pabaiga: poros 2 TB talpos SSD masyvo kaina bus dar 1400 JAV dolerių, o už keturių profesionalių grafikos adapterių rinkinį „AMD Radeon Pro Vega II Duo“ turėsite „palikti“ 10 800 JAV dolerių. Dar už 2 000 dolerių galite įsigyti „Afterburner“ greitintuvo kortelę darbui su grafika.

Tačiau labiausiai šokiruojanti kaina atitenka „Mac Pro“ korpuso ratukams – šie kainuoja 400 JAV dolerių. Visa pirkinio kaina yra 52 599 JAV doleriai.

Įdomu tai, kad jei nuspręsite pirkti standartinį kompiuterio komplektą, monitorių gausite pirkti atskirai. Jo kaina 5 tūkstančiai JAV dolerių. Verta paminėti, kad tiek kainuoja monitorius be stovo. Stovas dar papildomai kainuotų 1 tūkstantį JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)