Dirbtinio intelekto pagrindu veikianti robotė pavadinta Aita – tai termino „Artificial Intelligence Telia Assistant“ trumpinys. Šiuo vardu ji prisistato ir aptarnaujamiems klientams, pranešė bendrovė.

Pirmieji Aitos bandymai pradėti spalio viduryje, dabar į šį robotą pagalbos gali kreiptis visi Telia.lt lankytojai. Galutinė Aitos versija bus pristatyta kitų metų pradžioje ir bus nuolat tobulinama.

Pasak pranešoimo, pirmieji Aitos bandymai itin pasiteisino – iš 4200 aptarnautų klientų net pusė paliko atsiliepimą, iš jų trečdalis (31 proc.) nurodė, kad roboto pateiktas atsakymas jiems buvo naudingas. Įprastai atsiliepimą apie „chatboto“ aptarnavimą palieka apie penktadalis aptarnautų klientų ir tik 20 proc. nurodo sulaukę reikiamo atsakymo.

Pirminės „Telia“ investicijos į virtualiąją asistentę siekia apie 100 tūkst. eurų. Kompanija tikisi, kad ateityje Aita leis konsultantams tenkančių užklausų srautą sumažinti ketvirtadaliu.

Klausimai Aitai užduodami taip pat, kaip bendraujant su gyvu konsultantu – dirbtinis intelektas apdoroja natūralią kalbą ir akimirksniu pateikia atsakymus.

Robotė sugeba atsakyti į paprastus, bet dažnai pasitaikančius žmonių klausimus, pavyzdžiui, kur rasti sąskaitas, kaip užsisakyti ar atnaujinti paslaugų planus, kaip pakeisti PIN kodus ar slaptažodžius ir panašiai. Tais atvejais, kai Aita padėti negali, užklausos automatiškai nukreipiamos kitiems konsultantams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)