Apžvelgiame 10 išmaniųjų laikrodžių ir apyrankių, kuriuos dažnai renkasi Lietuvos pirkėjai. Palyginome įvairias jų funkcijas, išskirtines savybes, dizainą, didžiausius privalumus ir trūkumus. Apie viską išsamiau – žemiau pateiktame išmaniųjų laikrodžių sąraše nuo paties pigiausio iki brangiausio.

Išmanioji apyrankė Xiaomi Mi Band 2

Xiaomi Mi Band 2 – puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško patikimo ir ilgalaikio prietaiso – atsparus vandeniui, dulkėms ir įbrėžimams, jis stebės jūsų širdies ritmą, suskaičiuos nueitus žingsnius, sudegintas kalorijas, ir nukeliautą atstumą. Nereikėtų jaudintis ir dėl apyrankės patikimumo, mat ji pagaminta iš medžiagos, apsaugančios nuo prakaitavimo.

Kelios savaitės su šiuo laikrodžiu ir pajusite jo naudą – viduje įtaisytas vibracijos motoras jus ne tik informuos apie gautas žinutes, bet ir primins, kada reikia atsistoti bei pasivaikščioti. O nusistačius tikslą nueiti tam tikrą kiekį žingsnių per dieną, laikrodis netruks jums priminti, kiek jų dar trūksta, tad jis taps tarsi mažu, bet patikimu asmeniniu treneriu.

Be to, dėl ilgai tarnaujančios baterijos, priklausomai nuo to, kaip naudosite prietaisą, galėsite jo nekrauti iki 20 dienų.

Privalumai: itin talpi baterija, didelis įvairių funkcijų pasirinkimas

Trūkumai: ne visada tikslus širdies ir judesių sensorių darbas, nėra integruotos navigacijos

Preliminari kaina: 17 eurų

Išmanusis laikrodis Xiaomi Mi Band 3

Xiaomi Mi Band 3 – vienas geriausių jūsų fizinį aktyvumą stebinčių išmaniųjų laikrodžių, kuriam nereikės išleisti net 50 eurų. Kartu su naujos kartos Mi Band išmanaisiais laikrodžiais, Xiaomi pristato ir Mi Fit programėlės atnaujinimus, tad dėvėdami šį prietaisą galėsite lengvai sekti savo fizinį aktyvumą, širdies darbą, sudegintas kalorijas ar sužinoti daugiau informacijos apie savo miegą.

Laikrodyje įtaisytas OLED ekranas – platesnis nei anksčiau, tad perskaityti gautas žinutes, orų prognozes ar patikrinti kitą informaciją bus kur kas patogiau. Ekspertų nuomone, šis prietaisas nenusileidžia ir vieniems populiariausių kitų gamintojų laikrodžiams – Fitbit Alta HR – sverdamas vos 20 gramų jis nevargina net tada, kai ant riešo nešiojame visą dieną.

Išmanusis laikrodis Mi Band 3 visiškai įkraunamas vos per tris valandas, o gyvybingas išlieka daugiau nei savaitę, tačiau priklausomai nuo naudojimo gali tarnauti net dvi ir daugiau.

Privalumai: žema kaina, išmanusis laikrodis puikiai tinka sekti širdies ritmą, patogus dizainas

Trūkumai: nėra integruotos navigacijos, dienos šviesoje prastai matomas ekranas

Preliminari kaina: 25 eurai

Išmani apyrankė Xiaomi MI Band 4

Nors iš pirmo žvilgsnio naujasis Xiaomi išmanusis laikrodis nesiskiria nuo ankstesniųjų, mat jų dizainas išties panašus, jis turi kelias išskirtines ypatybes. Ši sportui puikiai tinkanti apyrankė turi dar didesnį, visiškai spalvotą, itin aukštos raiškos AMOLED ekraną – jame puikiai matomas vaizdas net tada, kai į laikrodį ryškiai plieskia saulė. Ir nors šis prietaisas 33 proc. didesnis nei Mi Band 3, jis sveria vos 22 gramus.

Ekranas suteikia ir dar platesnes galimybes: siūlanti daugiau nei 50 pasirinkimų, „Mi Fit“ programėlė leidžia individualizuoti jūsų naudojimosi patirtį.

Šiame laikrodyje galėsite pažiūrėti orų prognozę, patikrinti fizinį aktyvumą, gautas žinutes, sekti širdies darbą ar mechaniškai įsijungti mankštos programėlę. Šiame prietaise sensoriai daug jautresni, tad ir informacija apie fizinį aktyvumą ar sveikatą – tikslesnė. Be to, prietaiso nebereikės nusiimti plaukiojant, mat jis – atsparus vandeniui.

Jis taps išsigelbėjimu ir tiems, kuriems sunku atsikelti: atsižvelgdamas į jūsų miego ciklą ir judesius, jis padės jums atsikelti reikiamu laiku.

Privalumai: baterijos nereikia krauti kelias savaites, atsparus vandeniui

Trūkumai: lengva pamesti krovimo „lopšį“

Preliminari kaina: 28 eurai

Išmanusis laikrodis Xiaomi Bip

Šio gamintojo išmanieji laikrodžiai – bene žaismingiausi, mat pristatytos net kelios apyrankių spalvos: balta, juoda, raudona ir žalia. Jos lengvai keičiamos, tad pabodus vienai spalvai, galima nesunkiai prisiderinti kitą.

Huawei A2 – atsparus ne tik dulkėms, bet ir vandeniui, tad nereikės jaudintis dėl jo patvarumo. Jis taip pat pasižymi ir gana ištverminga baterija, mat ji gyvuoja iki 9 dienų.

Šis laikrodis turi jautrų, reaguojantį į kelis prisilietimus OLED ekraną – ši ypatybė iki šiol pristatyta tik keliuose išmaniuose laikrodžiuose. Be to, jis itin tiksliai ir be trukdžių seka žmogaus fizinę veiklą, tad galima žinoti konkrečius savo veiklos duomenis.

Privalumai: tiksliai skaičiuoja žingsnius, talpi baterija

Trūkumai: ne pats moderniausias dizainas, nepatogi sportui skirta programėlė

Preliminari kaina: 35 eurai

Išmanusis laikrodis Xiaomi Bip

Kaip ir kiti Xiaomi išmanieji laikrodžiai, šis puikiai tinka sekti jūsų fizinį aktyvumą, širdies ritmą ar netyčia į parduotuvę išėjus be telefono pasitikrinti gautas žinutes. Vis tik, integruota GPS navigacija leidžia tiksliai sekti informaciją apie jūsų vaikščiojimą, bėgimą ar važiavimą dviračiu. Tiesa, šis laikrodis turi ir vieną trūkumą – jis negali sekti jūsų veiklos plaukiojant.

Vis dėlto, jis išsiskiria ypatingai gyvybinga baterija – visiškai įkrautas laikrodis Xiaomi Bip gali veikti net iki mėnesio.

Privalumai: stilingas dizainas, integruota navigacija, iki 30 dienų neišsikraunanti baterija

Trūkumai: negali sekti fizinės veiklos plaukiojant

Preliminari kaina: 57 eurai

Išmanusis laikrodis Samsung Galaxy Watch Active Black

Kaip ir kiti aptarti šio gamintojo laikrodžiai, Samsung Galaxy Watch Active pasižymi prabangiu dizainu ir yra pagamintas iš metalo. Tiesa, šis laikrodis – daug lengvesnis, mat jis ne tik mažesnis, bet ir plonesnis. Apyrankę kiekvienas gali pritaikyti sau, nes kartu su laikrodžiu siūlomos ir skirtingos spalvos: juoda, sidabrinė, mėlyna bei rožinė. Pastaroji keliauja kartu su rožinio aukso korpusu. Visos apyrankės pagamintos iš silikono, tad laikrodį patogu nešioti ir tada, kai prakaituojama.

Ryškus ekranas ir platus spalvų spektras šį laikrodį išskiria iš daugelio aktyvų gyvenimą palaikančių laikrodžių.

Be to, su šiuo laikrodžiu galima ir plaukioti, panėrus iki 5 metrų gylio, o prietaise esanti programėlė visą šį laiką seks jūsų aktyvumą bei judesius.

Privalumai: puikiai seka miego ritmą, patobulintos „Bluetooth“ ir mobiliojo interneto ryšio funkcijos

Trūkumai: ne visada tikslus širdies ritmo sensorių darbas, ribotas kiekis vietos įvairiems failams ir programėlėms

Preliminari kaina: 175 eurai

Išmanusis laikrodis Xiaomi Amazfit Stratos

Jeigu norite prietaiso, kuris idealiai sektų fizinį aktyvumą ir turėtų visas išmanaus laikrodžio ypatybes, apsvarstykite Xiaomi Amazfit Stratos pasirinkimą. Tai – vienas didžiausių šio gamintojo laikrodžių, turintis keraminį rėmelį, nerūdijančio plieno mygtukus, stiklo pluoštu sustiprintą polikarbonato korpusą ir yra atsparus vandeniui. Nors laikrodis turi sportišką silikoninę apyrankę, iš šono jis labiau primena įprastą, tačiau prabangų laikrodį.

Stratos laikrodžio baterijos gyvybingumas vyrauja nuo 5 iki 11 dienų, priklausomai nuo to, kaip yra naudojamas. Galintis sekti širdies ritmą, stebėti jūsų miegą, talpinti muziką ir prisijungti prie bevielio interneto tinklo, jis siūlo ir 16 skirtingų sporto režimų: vaikščiojimą, bėgimą, važiavimą dviračiu, lipimą, slidinėjimą, tenisą ir daug kitų.

Privalumai: integruota navigacija ir bevielis interneto ryšys, atsparus vandeniui

Trūkumai: programėlių palaikymas – neišbaigtas

Preliminari kaina 190 eurų

Išmanusis laikrodis Samsung Galaxy 46 mm

Šis laikrodis, kaip ir ankstesnis Samsung Galaxy laikrodis, pagamintas iš metalo jis primena prabangų įprastą laikrodį. Vis tik, šis prietaisas – keturiais milimetrais didesnis ir atnaujintas keliais šauniais dalykais.

Šis laikrodis pasižymi labai paprastu valdymu, yra greitas ir intuityvus, o dėl savo svarbiausio prioriteto – sveikatos, yra vienas stipriausių aktyvaus gyvenimo sekimo prietaisų. „Samsung Health“ programėlė neseniai buvo papildyta streso valdymo ir teisingo kvėpimo galimybėmis, kartu su 21 mankštų, kurias galima atlikti viduje, ir 39 sportinių veiklų pasiūlymais.

Privalumai: talpi baterija, puikiai veikianti išmaniojo laikrodžio operacinė sistema

Trūkumai: nėra integruotų „Google Maps“, „WhatsApp“ ar „Facebook Messenger“

Preliminari kaina: 235 eurai

Išmanusis laikrodis Samsung Galaxy 42 mm

Šis išmanusis laikrodis išsiskiria iš kitų savo dizainu – parduodamas juodos ir rožinio aukso spalvų, jis prabangiai nugula ant riešo ir tik įdėmiau įsižiūrėjus galima pastebėti, kad tai – fizinį aktyvumą galintis sekti prietaisas.

Samsung Galaxy Watch 42 m – tikrai išmanus laikrodis, kuriuo galima mokėti už pirkinius, sekti daugiau nei 40 fizinių veiklų, taip pat ir savo miego ritmą. Jį galima nuolat nešioti ir naudotis nesijaudinant, kad greitai išsikraus, mat jis pasižymi itin talpia baterija.

Nors jis turi gana mažą ekraną, tačiau jį galima puikiai pritaikyti savo kasdienei veiklai – pasididinti šviesą, kai šviečia saulė ar prisimažinti nakties metu.

Laikrodis ypatingas ir tuo, kad yra ne tik atsparus vandeniui, bet ir nustatymuose turi funkciją „Pašalinti vandenį“ – pasirinkus jį iš laikrodžio garsiakalbių yra pašalinamas vanduo.

Šį laikrodį galima sujungti ir su kitomis operacinėmis sistemomis, pavyzdžiui, iOS, kuri yra palaikoma „Apple“ gamintojo mobiliaisiais telefonais. Tiesa, kai kurios funkcijos gali būti apribotos.

Privalumai: talpi baterija, puikiai veikianti išmaniojo laikrodžio operacinė sistema

Trūkumai: nėra integruotų „Google Maps“, „WhatsApp“ ar „Facebook Messenger“

Preliminari kaina: 310 eurų

Išmanusis laikrodis Apple Watch Series 4

Ne veltui Apple Watch 4 yra tituluojamas vienu geriausiu išmaniuoju laikrodžių pasaulyje – tai tarsi jūsų telefonas ant riešo. Skirtingai nei kiti laikrodžiai, kurie tik seka širdies darbą, šis, pastebėjęs neįprastą širdies veiklą, praneša, jog žmogus turėtų kreiptis į medikus pagalbos.

Šis laikrodis daugiau nei 30 proc. didesnis nei ankstesnieji, tačiau tai padeda geriau matyti naujas žinutes, o pati operacinė sistema yra detalesnė.

Laikrodis pripažintas kaip puikus prietaisas sekti savo fizinį aktyvumą, o pabodus sportuoti vienam – jis leidžia iškviesti savo draugą į sporto „dvikovą“, taip pat iš judesių atpažįsta, kokia sportine veikla užsiimate – nesvarbu, ar tai būtų joga, ar kopimas į kalną.

Tiesa, dėl daugybės funkcijų, šio laikrodžio baterija, palyginus su kitų gamintojų, yra silpnesnė, nes įkrovus ji tarnauja apie 18 valandų.

Privalumai: lengvas dizainas, garsiau veikiantis garsiakalbis

Trūkumai: gana greitai išsikraunanti baterija, aukšta kaina

Preliminari kaina: 450 eurų