Tikslas – padėti Europai

Duomenys rodo, kad „Huawei“ dėl savo veiklos pernai iš viso papildomai sukūrė 12,8 mlrd. eurų Europos BVP. Tiesioginis bendrovės indėlis į Europos BVP siekia 2,5 mlrd. eurų. Tai yra dvigubai daugiau lyginant su 2014 m., o realus metinis augimas sudaro 19 proc.

Tuo metu bendras darbuotojų užimtumas Europoje dėl „Huawei“ vykdomos veiklos per metus vidutiniškai didėjo 13 proc. ir lėmė 17 proc. didesnę sumokamų mokesčių sumą. Skaičiuojama, kad vien 4,9 mlrd. eurų BVP sukūrė „Huawei“ ir jos tiekimo grandinės įmonės, mokėdamos atlyginimus darbuotojams, kurie tą uždarbį išleidžia mažmeninės prekybos, laisvalaikio ir kitose vietose.

„Naujai išrinkta Europos Komisija nori suteikti ES skaitmeninį suverenitetą sukurdama stiprią technologinę ekosistemą visame žemyne. Ši ataskaita aiškiai parodo, kad „Huawei“ yra viena svarbiausių bendrovių Europoje, kurianti produktus ir teikianti paslaugas, galinčias padėti įgyvendinti Europai savo tikslus“, – teigia Abrahamas Liu, „Huawei“ vyriausiasis atstovas ES institucijose.

Jis priduria, kad „Huawei“ svariai prisideda prie ES ekonomikos, padėdama Europai pagerinti gamybos pajėgumus ir užtikrindama, kad žemyno įmonės bei pramonės sektoriai neatsiliktų nuo skaitmeninės transformacijos. „Dabar mūsų tikslas yra padėti Europos Komisijai įgyvendinti užsibrėžtą siekį, kad Europa taptų pritaikyta skaitmeniniam amžiui“, – teigia jis.

Svarbus partneris įmonėms Europoje

„Huawei“ yra viena iš kertinių bendrovių, padedančių ES įgyvendinti tikslus kuriant patikimus tinklus kartu su visais Senojo žemyno mobiliojo ryšio operatoriais. Šiandien kompanijos įsteigti 23 tyrimų centrai 12-oje Europos šalių ir tyrimų programa, kurioje dalyvauja 140 Europos universitetų, jau padeda Europos pramonei ir jos įmonėms sustiprinti savo pranašumą.

Negana to, aktyviai bendradarbiaudama su Europos įmonėmis, „Huawei“ užtikrina, kad naujosios technologijos būtų diegiamos taip, jog būtų kuriama kuo didesnė nauda tiek atskiroms verslo grupėms, tiek visuomenei.

Neabejojama, kad jei Europos šalių vadovai atkreiptų dėmesį į tokias sritis kaip mokslinius tyrimus ar skaitmenizaciją, minėta nauda būtų ženkliai didesnė, įskaitant ir jau minėtą įtaką Europos BVP didėjimui. „Huawei“ valdybos direktorius ir Strateginių tyrimų instituto prezidentas Williamas Xu ragina Europos vadovus sustiprinti regiono lyderystę inovacijų srityje tam tikromis iniciatyvomis.

Dėmesys skaitmenizacijai ir 5G

Paryžiuje vykusioje „Huawei“ organizuojamoje „European Innovation Day 2019“ konferencijoje Williamas Xu patarė sutelkti dėmesį į pagrindinių tyrimų svarbą, toliau aktyviai diegti IRT sprendimus, siekiant išlaikyti regioną priekyje konkurentų ir padidinti konkurencingumą, taip pat sutelkti dėmesį į skaitmeninį įsitraukimą ir tvarų vystymąsi. Galiausiai, anot jo, būtina plėtoti viską apimančią inovacijų ekosistemą.

„Europa jau seniai yra vienas svarbiausių pasaulio inovacijos centrų. Norėdami išlaikyti savo konkurencingumą ir pagerinti galimybes pasaulinėje rinkoje, manome, kad viso regiono suinteresuotieji subjektai turi susivienyti tam, jog būtų imtasi minėtų iniciatyvų, susijusių su tyrimais ir inovacijų plėtra“, – įsitikinęs Williamas Xu.

Kalbant apie Europos skaitmenizaciją, dėmesio epicentre išlieka 5G technologijos. „Huawei“ bendradarbiauja su Europos mobiliojo ryšio tiekėjais, norėdama kartu diegti greitus 5G tinklus. Neabejojama, kad 5G ir kitos pažangios technologijos pagerins jungiamumą visoje Europoje ir įgalins skaitmeninę žemyno transformaciją.

„5G tinklai, naujos kartos lustai ir nauja duomenų apdorojimo programinė įranga visa tai paspartins. Dirbtinis intelektas, daiktų internetas ir robotai per ateinančius penkerius metus skatins skaitmenines naujoves. 5G daro didelę įtaką tokioms pramonės šakoms kaip žiniasklaida, sveikatos apsauga, energetika, transportas, automobilių pramonė, logistika ir gamyba“, – teigia „IDATE DigiWorld“ pirmininkas François Barrault.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją