Apgaulingose SMS žinutėse rašoma (kalba netaisyta – DELFI): „VMI perspeja, kad Lietuvos pilieciai nebus apmokestinami del sios veiklos, placiau skaitykite http://bit.ly/vmi_perspeja svetaineje“.

Nors nuoroda iš tiesų primena trumpąsias VMI naudojamas nuorodas, tačiau būkite atidūs – šios žinutės išsiųstos, siekiant jums pakenkti. Rekomenduojama tokias žinutes iškart ištrinti bei perspėti artimuosius.

Pastaruoju metu sukčiai drąsiai naudojasi žinomų įmonių bei įstaigų vardu: praėjusią savaitę piktavaliai siuntinėjo lietuviams žinutes, prisistatydami naujienų portalo „15min“ vardu. Redakcija savo ruožtu įspėjo, kad jokių žinučių skaitytojams nesiunčia.

Taip praėjusią savaitę DELFI informavo apie naują socialiniame tinkle „Facebook“ plintantį virusą. Apie tai daugiau galite pasiskaityti ČIA.

Taip pat praėjusią savaitę BNS informavo, kad sukčiai iš moters banko sąskaitos bandė pasisavinti 4,5 tūkst. eurų. Į policiją kreipėsi 1955 metais gimusi moteris ir pranešė, kad spalio 18 dieną gavo trumpąją žinutę telefonu apie elektroninės paskyros atnaujinimą. Ji nurodytoje paskyroje suvedė savo banko duomenis ir po kurio laiko pamatė, kad banko sąskaitoje trūksta pinigų. Moteris nuostolio nepatyrė, nes spėjo laiku užblokuoti sąskaitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)