Dažnai tenka išgirsti apie pigų išmanųjį, kurį telefonų ekspertai ima vadinti „flagmanų žudiku“. Tokį titulą seniau turėjo „OnePlus“ telefonai, o šiuo metu dažnai taip pavadinami „Xiaomi“ išmanieji. Tokie telefonai kainuoja sąlyginai nedaug, o vartotojas gauna itin kokybišką produktą. Tačiau šįkart geriausio biudžetinės klasės telefono paieškos nuvedė ne pas kinų gamintojus, o suomius.

2019 metų gegužę pristatytas „Nokia 4.2“ išmanusis kainavo apie 200 eurų. Tačiau šiandien, remiantis internetinio puslapio kaina24.lt duomenimis, šį suomių išmanųjį su 32 GB atmintimi galite įsigyti nuo 142 eurų.

Tokia kaina gali tapti tikra atgaiva tiems, kurie ieško biudžetinio telefono: tokio, kuris veikia ir kurį perkant nereikia mintyse skaičiuoti, ar pavyks išgyventi iki kito atlyginimo.

Taigi, ką gaunate, jei nusprendžiate įsigyti „Nokia 4.2“? Turiu pabrėžti, kad su šiuo telefonu teko pagyventi kurį laiką ir jis viršijo lūkesčius. Tik reikėtų neapsigauti – pirkdami minėtą telefoną, jūs gaunate tikrai daugiau, nei sufleruoja kaina, tačiau negalite tikėtis, kad kokybė prilygs „flagmanams“.

Pradėkime nuo svarbiausio – kamera

Reikia pripažinti, kad šių dienų telefonų gamintojai konkuruoja dėl vartotojų vis tobulindami kameras. Būtent dėl šios priežasties nieko jau nebestebina, kai pigus išmanusis turi dvigubą kamerą. Į šią kategoriją patenka ir „Nokia 4.2“: telefono nugarėlėje įmontuota dviguba 13 MP ir 2 MP bei 8MP asmenukių kameros.

Nereikėtų tikėtis, kad „Nokia 4.2“ fotografuos kaip „flagmanas“. Būtent nuotraukų kokybė mane ir nuvylė, tačiau ji yra patenkinama: svarbias akimirkas pavyks užfiksuoti.

Įdomu tai, kad šis telefonas fotografuoja pasitelkus dirbtinį intelektą: jis pagerina kiekvieną nuotrauką, mat kamera fiksuoja skirtingo išlaikymo vaizdus ir sujungia juos į vieną paveikslą.

Bendrai įvertinant kameros darbą, reikėtų pasakyti, kad rezultatai kelia pagarbą gamintojams, tačiau iki galo nesužavi.

Nugarėlėje, šalia kamerų, rasite ir pirštų antspaudų jutiklį. Šiek tiek keista, kad jis yra nugarėlėje, tačiau gana patogioje vietoje, tad prie to galima greitai priprasti. Būtent su šiuo jutikliu ir galite pažadinti savo telefoną.

Tačiau turiu įspėjimą tiems, kurie mėgsta savo telefoną nešioti kišenėje, – kai piršto antspaudo jutiklis liečia koją, retkarčiais jis pamano, kad kažkas su pirštu bando atrakinti telefoną. Po kelių tokių bandymų telefonas užblokuoja šį jutiklį, tad reikia įvesti saugos kodą.

Dizainas

Įrenginys turi 8,4 mm storio polikarbonato korpusą. Jį iš abiejų pusių įrėmina stiklo ekranas ir nugarėlė. 5,71 colio ekraną dengia „2.5D“ tipo lenktas stiklas. Telefonas yra mažesnis nei „OnePlus 7“ ar „iPhone 11“. Vieniems vartotojams tai gali nepatikti, tačiau man patogesni mažesni telefonai.

Įjungimo mygtukas turi švieselę, tad vadinamosioms notifikacijoms galite parinkti skirtingas spalvas – visada žinosite, ar kas nors jums parašė per „Messenger“, ar praleidote skambutį.

Be to, „Nokia 4.2“ turi atskirą mygtuką, kuris įjungia „Google Assistant“. Ši funkcija man buvo visai nereikalinga. Galbūt aibė žmonių ją naudoja ir aš daug praleidžiu, tačiau „Google Assistant“ mygtukas tik bandė mano kantrybę: eini gatve, telefonas kišenėje, klausaisi muzikos ir staiga – tyla. Netyčia nusispaudė „Google Assistant“ mygtukas, tad reikia išsitraukti iš kišenės telefoną ir vėl įjungti sustabdytą muziką.

Galbūt ateityje imsiu naudoti šią funkciją, bet kol kas man šis mygtukas pasirodė ne itin naudingas.

Kitos specifikacijos

Įdomu tai, kad telefonas turi ir NFC technologiją. Ji leidžia namuose palikti piniginę ir už pirkinius atsiskaityti telefonu. Tai, kad šią technologiją turi telefonas už mažą kainą, buvo maloni staigmena.

„Nokia 4.2“ galima įsigyti su 32 GB vidine atmintimi. Šis skaičius galbūt atrodo juokingai mažas, bet į telefoną galimą įsidėti papildomą atminties kortelę. Tokiu atveju svarbu investuoti į atminties kortelę, kitaip pastebėsite, kad programėlės, kurios saugomos būtent atminties kortelėje, įsijungia lėčiau.

Dar vienas svarbus dalykas – telefono baterija. Jai neturėčiau itin daug pagyrų, mat, ilgiau panaudojus socialinių tinklų programėles, galima pastebėti, kad telefonas išsikrauna daug greičiau. Tačiau jei mažai laiko leidžiate socialiniame tinkle „Facebook“, o daugiau klausote muzikos, ši telefono baterija turėtų tikrai nustebinti. Pavyzdžiui, vieną dieną ganėtinai daug klausiausi muzikos (retai naršiau po socialinius tinklus), ir 23 valandą baterija dar turėjo 52 proc.

Verdiktas: „Nokia 4.2“ yra patikimo suomių prekės ženklo produktas, kuris gali pasigirti „švariu“ „Android“. Kaina tikrai patraukli: už ją gaunate ganėtinai neblogą kamerą, tačiau retkarčiais lėčiau veikiantis telefonas primins, kad jis buvo pigus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)