Kaip informuoja BNS, LRTK panaikinti prieigą prie svetainių nusprendė praėjusią savaitę, išnagrinėjusi bendrovės „Internet Copyright Management LLC“ bei Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA prašymus.

Sprendimą sankcionavo Vilniaus apygardos administracinis teismas. Prašymuose nurodyta, kad minėtos bendrovės atstovaujami subjektai ir Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA nėra davę sutikimo viešai skelbti autorių teisių saugomą turinį.

Tačiau internetinės svetainės torrent.ai savininkai visai nesibaimina teismo ir LRTK veiksmų. Pirmadienį jie turėjo štai tokią žinutę savo vartotojams: „Mielieji, kaip žinia šiandien Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) įpareigojo interneto tiekėjus blokuoti torrent.ai svetainę. Norime Jus užtikrinti, kad mūsų svetainė veiks įprastu režimu, nuo to niekas nepasikeis.

Primename, kad apeiti šiuos blokavimus, užtenka pakeisti DNS adresą Jūsų kompiuteryje. DNS pakeitimas trunka vos dvi minutes ir nereikalauja techninių įgūdžių ar specialios programinės įrangos“, – rašoma torrent.lt „Facebook“ paskyroje.

Torrent.lt

DELFI tokį torrent.lt svetainės savininkų elgesį sutiko pakomentuoti LRTK Ūkio subjektų veiklos priežiūros skyriaus vedėjas Andrius Katinas. Ano jo, pirmiausia, svetainių blokavimo tikslas buvo informuoti žmones, kad turinys šiose svetainėse yra paskelbtas neteisėtai. „Kad žmonės žinotų, tose svetainėse, konkrečiai torrent.ai ir filmai.in, vykdoma veikla yra neteisėta. Antras dalykas, pakeisti DNS nėra draudžiama.

O trečia – vartotojų srautas svetainėse. Jis tikrai sumažės. Tik klausimas kiek. Reikia šiek tiek palaukti. Kol kas yra tik pirma diena nuo sprendimo išsiuntimo interneto paslaugų tiekėjams. Jie turi 5 dienas – iš esmės iki penktadienio jas užblokuoti, vykdyti privalomus nurodymus. Nuo kitos savaitės bus galima stebėti srautų pokyčius ir atitinkamai žiūrėti, kas vyksta: ar daugiau žmonių ateina, ar mažiau“, – sako A. Katinas.

Komisija planuoja ir kitų veiksmų, pavyzdžiui, kalbama apie poįstatyminius teisės aktus dėl veidrodinių svetainių. „Atitinkamai ir jos bus blokuojamos“, – teigia A. Katinas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (194)