Šiuo metu kaip tik „eBay“ ir galima nusipirkti tokį monstrą.

Kovos mašinos, pavadintos „Eagle Prime“, pradinė kaina buvo vos vienas doleris, tačiau ji gana spėriai išaugo.

Kaip praneša „Motherboard“, masyvusis „praimas“ greitai pabrango iki 51 500 dolerių, o dabar jo kaina jau perkopė ir 100 000 dolerių.

„Eagle Prime“

Tikėtina, kad galutinė kaina gali ir toliau kilti, kadangi aukcionas vyks dar 4 dienas.

Šią kovos mašiną sukūrė JAV robotų gamintojas „MegaBots“. Ta pati kompanija, kuri metė iššūkį Japonijos robotų gamintojui „Suidobashi“ ir 2017-ųjų lapkričio mėn. „Youtube“ platformoje tiesiogiai transliavo „USA vs. Japan Giant Robot Duel“ dvikovą.

Abu robotai milžinai kovojo 3 raundus ir galiausiai laimėtojais tapo JAV komanda su „Eagle Prime“robotu.

Kas gi tas „Eagle Prime“?

Tai bauginantis, 35 metrų aukščio robotas, varomas 430 arklių galios „Coorvette V8“ varikliu. „Eagle Prime“ sukūrimas kainavo 2,5 mln. JAV dolerių.

Įspūdingas robotas turi milžiniškas žnyples, didžiulį grandininį pjūklą ir gali šaudyti 1,4 kg svorio sviedinius, kurie į taikinį lekia 210 km/h greičiu. Tikra kovos mašina.

„Aš jaučiuosi gerai, kad jį [Eagle Prime] parduodame ir labai didžiuojuosi, kad sugebėjome taip toli nueiti“, - teigia „MegaBots“ įkūrėjas Mattas Oehrleinas. „Aš būsiu laimingas, jei Eagle Prime neatsidurs sąvartyne.“

Atsižvelgiant į tai, kad per keletą dienų „Eagle Prime“ kaina nuo 50 000 pašoko iki 100 000 JAV dolerių – ši kovos mašina dar tikrai nekeliaus į metalo laužą. Tik įdomu kas jį nusipirks ir dar įdomiau – kam naudos?