Renkantis žaidimams skirtą įrangą svarbu žinoti, kaip intensyviai planuojate ją naudoti. Anot specialisto, nuo to priklauso ir įrenginio techninės savybės, ir kaina.

1. Žaidimų kambarys pradedantiesiems

Smagiam laisvalaikio praleidimui gali užtekti ir minimalios įrangos, kurią turi praktiškai kiekvienas. Yra daugybė žaidimų, kuriuos galite žaisti su savo nešiojamuoju kompiuteriu ar tiesiog išmaniuoju telefonu.

„Norint pasilinksminti ir sustiprinti žaidimo emocijas galima įsigyti virtualios realybės akinius, kurie montuojasi prie jūsų telefono ir naudoja informaciją iš jo. Tokių akinių kaina prasideda vos nuo penkių eurų, o internete galima rasti tikrai smagių VR žaidimų“, – sako P. Palinauskas.
Didesni entuziastai įsigyja žaidimų konsoles, nes joms yra sukurta gerokai daugiau ir įmantresnių žaidimų. Taip pat žaisti konsole yra patogiau dėl valdymo pultelių ir naudojamo televizoriaus ekrano dydžio.

2. Žaidimų kambarys mėgėjams

Planuojantiems daugiau laiko praleisti video žaidimams turėtų žinoti, kaip galima pagerinti žaidimo kokybę, kokia papildoma įranga yra naudojama.

P. Palinauskas pataria: „Žaidžiant video žaidimus su stacionariu ar nešiojamuoju kompiuteriu galima papildomai įsigyti vaizdo plokštę. Vertėtų turėti omenyje, kad žaidimams, animacijų generavimo procesas yra žymiai sudėtingesnis nei pavyzdžiui, dirbant su elektroninio pašto ar biuro programomis, o žaidimams svarbus didelės raiškos ir detalus vaizdas. Papildoma vaizdo plokštė leistų mėgautis daug geresnės kokybės žaidimo grafika savo ekrane.“

Taip pat valdymo patogumui rekomenduojama turėti žaidimams pritaikytą klaviatūrą ir belaidę pelę. Specialistas rekomenduoja rinktis mechaninę klaviatūrą, kurios pagerins žaidimo efektyvumą. Naudinga funkcija yra ir klaviatūros apšvietimas, kadangi, tokiomis pramogomis užsiimama vakarais, jau sutemus.

Skirtingi konsolių gamintojai kuria tik jų konsolėms skirtus žaidimus, tad renkantis prietaisą, patariama pasidomėti, kokio stiliaus žaidimus norėsite išbandyti.

„Populiariausia konsolė – „Sony PS4“. Taip yra dėl to, nes šis produktas pardavinėjamas rinkoje ilgiausiai ir jam pritaikyta daugiausiai įvairaus žanro žaidimų. Į antrą ir trečią vietas pagal populiarumą rikiuojasi „Xbox“ ir „Nintendo Switch“ konsolės. „Xbox“ konsolė yra labiau ištobulinta, kaip medijos centras, turėdami ją daug patogiau galėsite naudotis tokiais serveriais, kaip „Netflix“, – pasakoja „Senukai.lt“ ekspertas.

Taipogi konsolei reikalingus žaidimų valdymo pultus galima rinktis ne tik pagal malonesnius paviršius ir funkcijas, bet ir pagal stilių, pavyzdžiui, mėgstate karinės tematikos žaidimus ir išsirenkate valdymo pultelį papuoštą kamufliažiniu raštu.

3. Profesionalus žaidimų kambarys

Norint įsirengti žaidimų kambarį pažengusiems galimybės itin plačios. Konsolių savininkams paprasčiau, o štai stacionarių ir nešiojamųjų kompiuterių papildomos įrangos galimybes gali riboti nebent fantazija.

Pasak P. Palinausko konsolių žaidėjams dažnai norisi, kuo didesnio ekrano, tai gali būti LED televizorius arba net projektorius, kurio pagalba žaidimo vaizdas gali būti rodomas ir ant didžiausios kambario sienos – tai smagi pramoga visai šeimai ar draugų kompanijai.

Kalbant apie personalių kompiuterių naudojimą žaidimams egzistuoja daugybė kompiuterių greičio, galios ir vaizdo grafikos stiprinimo būdų. Taip pat entuziastai dažnai naudoja net keletą kompiuterio ekranų, kuriais naudojasi žaidžiant internetu prisijungus prie globalių žaidimų serverių.

„Vertinantys garso kokybę netgi izoliuoja žaidimų kambarius nuo pašalinių garsų. Paprastesnis būdas yra įsigyti ausines, kurios turi funkciją slopinti pašalinius garsus aplinkoje. Kalbant apie žaidimų ausines, patarčiau rinktis jas su ištraukiamu mikrofonu. Bus patogu naudoti, kalbantis su žaidimo bičiuliais internetu, o kai neprireiks, paslėptas mikrofonas tiesiog netrukdys“, – sako P. Palinauskas.

„Tiems, kurie žaidžiant praleidžia ne vieną valandą – naudinga turėti specialias žaidimų kėdės, kurias naudojant ne taip pavargsta nugara, kaklas. Užkietėjusiems elektroninių žaidimų fanams įspūdį kelia specializuotos žaidimų kėdės. Su tokiomis kėdėmis komplektacijoje būna papildoma įranga, pavyzdžiui, lenktynių ar skrydžių simuliatoriai. Tokios žaidimų kėdės turi ne tik įvairių funkcijų, bet ir užtikrins jūsų, kaip profesionalaus žaidėjo įvaizdį“, – priduria „Senukai.lt“ ekspertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją