Didžiausi elektronikos įrenginių gamintojai jau nuo šių metų antrojo ketvirčio įvairiuose šaltiniuose užsimena apie ateities geidžiamiausius technologinius produktus ir ko galime tikėtis artimiausiu metu.

„Šių metų žvaigždėmis taps dirbtinis intelektas, 5G ryšį palaikantys mobilieji prietaisai, lankstūs ekranai ir senosios technologijos prikeltos naujam gyvenimui – belaidžiai grotuvai vinilo plokštelėms“, – oficialiame pranešime spaudai atskleidžia parodos „IFA 2019“ organizatoriai.

Netylant diskusijoms apie naujosios kartos 5G ryšį ir bandant nuspėti, kada jis taps laisvai prieinamu Lietuvoje, nekantraujančius pasiekia gera žinia: pirmieji rinkai skirti 5G palaikantys mobilieji prietaisai bus pristatomi būtent „IFA 2019“ parodoje. Vieni pirmųjų trumpą teaserį apie tokio tipo mobilųjį telefoną savo „YouTube“ kanale paskelbė skandalingieji „Huawei Mobile“. Žinoma, tai tik 7 sekundžių vaizdo įrašas, tačiau užuomina apie greitį yra užtektinai iškalbinga.
Lietuviai „IFA 2019“ parodoje ypatingą dėmesį išskirs galutiniam vartotojui

ACC Distribution“ ACME prekės ženklo vadovas Mindaugas Laurinaitis teigia, jog kasmet išsiskirti iš šimtų parodos dalyvių darosi vis sudėtingiau. Tačiau tokie iššūkiai priverčia pasitempti visus rinkos žaidėjus. Ypatingai daug dėmesio skiriama „IoT“ (angl. k. Internet of Things) arba „daiktų interneto“ technologinei krypčiai. Tyrimų agentūra „Gartner“ prognozuoja, jog 2020-aisiais metais pasaulyje bus 50 milijardų „IoT“ įrenginių ir jų vertė pasieks 1,9 trilijonus JAV dolerių.

„Stebėdami technologijų tobulėjimo tempą, tendencijas ir augančius vartotojų poreikius, nuo pokyčių neatsiliekame ir mes. Šiais metais pristatysime ne tik visiškai atsinaujinusį ACME prekės ženklą, bet ir daug labiau šiuolaikiniam vartotojui pritaikytą – aktualų ir stilingą – asortimentą. Atsižvelgdami į „IoT“ populiarumą, pristatome ne tik visiems jau gana įprastus išmaniuosius įrenginius (IP kameros, durų sensorius), bet ir išmaniąsias lemputes, įvairius išmanius krovimo sprendimus bei kitus „IoT“ produktus.“, – pasakoja M. Laurinaitis.

Technologijoms sparčiai judant į priekį vis svarbiau yra pagalvoti ne apie įgudusį entuziastą, o vartotoją, kuriam galbūt tai yra pirmasis prietaisas. ACME prekės ženklo vadovas teigia, jog atnaujinant prekės ženklą prioritetu tapo technologijų demokratizacija.

„Norime būti arti tų vartotojų, kurie pirmą kartą naudojasi išmaniaisiais prietaisais. Bent virtualiai palaikyti juos už rankos. Tam kuriame išsamias ir lengvai suprantamas instrukcijas, o artimiausiuose planuose jau yra specializuota ACME programėlė. Jos tikslas – sujungti visus ACME produktus į vieną ekosistemą, kuriai valdyti užteks išmanaus mobiliojo telefono ir visiems gerai pažįstamo „Wi-fi“ maršrutizatoriaus“, – tęsia M. Laurinaitis.

Akivaizdu, „IFA 2019“ sulaikę kvėpavimą laukia ne tik elektronikos platintojai ir entuziastai, bet ir patys gamintojai. Juk rugsėjo 6-11 dienomis vyksianti paroda duos aiškų toną visų ateinančių metų technologijų tendencijoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)