Duomenų praradimo baimė nėra mitas, rašoma pranešime spaudai. Atlikto tyrimo metu paaiškėjo, kad įsigiję naują telefoną, žmonės iš tikrųjų bijo prarasti senajame esančią informaciją. 42 proc. apklaustųjų labiausiai nenorėtų prarasti asmeninės informacijos, 33 proc. – banko duomenų, 29 proc. – kontaktų, o 23 proc. – žinučių.

Laimei, neprarasti duomenų ir juos persikelti iš vieno įrenginio į kitą yra įmanoma. Pagalbos galite kreiptis į savo telefono pardavėjo salonuose dirbančius specialistus, tačiau tai padaryti pakankamai lengvai galima ir namuose.

Svarbu prisiminti, kad prieš bandant bet kokiu būdu persikelti informaciją, būtina pasidaryti senojo telefono atsarginę duomenų kopiją, kad perkėlimo metu netikėtai įvykus klaidai, viską būtų galima atkurti.

Dabar jau esate pasiruošę persikelti duomenis į naują įrenginį. „OnePlus“ ekspertai išskiria 4 patarimus, kaip elgtis toliau.

1. Kontaktai – SIM kortelėje

Toks teiginys atrodo savaime suprantamas. Tačiau apie jį pagalvojame tik tuomet, kai naujajame telefone neberandame savo kontaktų. Įsirašant naujus telefono numerius, mūsų išmanieji suteikia galimybę tą informaciją išsaugoti arba SIM kortelėje arba pačiame įrenginyje. Jei kontaktus išsaugome įrenginyje, jį pakeitus, kontaktų SIM kortelėje nebelieka, todėl jų nebeturime ir naujajame telefone. Kitu atveju, su SIM kortele visus kontaktus persinešame į naują išmanųjį.

Jei apie tą parinktį net negalvojote, kontaktus į SIM kortelę perkelti galite bet kada. Adresų knygelėje pasirinkite jos nustatymus ir paspauskite ant meniu punkto „Perkelti kontaktus“. Tuomet turėsite galimybę pasirinkti, kur juos norite perkelti. Spauskite parinktį „SIM kortelė“.

2. Nuotraukos – į albumus

Dažnai telefone turime prikaupę begalę kadrų, kurių nemaža dalis – nepavykę, nufotografuoti netyčia ar dėl kitų priežasčių mums netinkami. Padarius rimtą nuotraukų atranką, tikrai vertingų, kurias norėtųsi išsaugoti, bus gerokai mažiau. Todėl jas patariama persikelti į kompiuterį, įkelti į naudojamą duomenų saugyklą ar į socialinius tinklus ir jų perkėlimu rūpintis nebereikės.
Jei vis tik nuotraukų atrankos daryti nenorėsite, visas nuotraukas kelių mygtukų paspaudimų patogiai galėsite išsaugoti „debesyje“, iš kurio vėliau galėsite jas parsisiųsti į bet kokį įrenginį.

3. Viską ištrinkite

Nejuokaujame! Dažnu atveju telefone, kaip ir nuotraukų albume, didžiąją dalį medžiagos sudaro pasenusi ir jau nebereikalinga informacija. Pravartu padaryti jos reviziją ir ištrinti viską, ko greičiausiai nebeprireiks. Visus likusius failus galite persikelti į debesį ar į išorinę talpyklą.

4. Duomenų persikėlimui naudokite programas

Labai svarbu, iš kokio telefono į kokį persikeliate duomenis. Lengviausia juos persikelti iš tokias pačias programines įrangas turinčių įrenginių. Pavyzdžiui, iš „Android“ telefono į „Android“. Tačiau jei jūsų telefonų modeliai yra skirtingi, pagelbėti galės specialios programėlės. Vienas pavyzdžių – programėlė „OnePlus Switch“, kuria visus duomenis galite perkelti iš „OnePlus“ telefonų į „iPhone“ ar kitus „Android“ išmaniuosius ir atvirkščiai. Jei naudojate kitokio modelio telefonus – persikėlimui reikalingas ir jums labiau tinkančias programėles galite nesudėtingai rasti internete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)