Prie investicijos taip pat prisijungė verslo angelai iš JAV ir Didžiosios Britanijos, vienas iš jų - Mariano Dima, buvęs „Visa Europe” ir atostogų būsto paieškos platformos HomeAway rinkodaros vadovas (angl. CMO). „Ši komanda turi daug patirties kuriant inovatyvius technologijų sprendimus. Džiaugiuosi galėdamas jiems pagelbėti ir patarti”, – teigia investuotojas Mariano Dima.

„Genus AI“ tyrimų ir technologijų centre Vilniuje per metus ketinama įdarbinti 20 žmonių - inžinierių, produkto ir dirbtinio intelekto (DI) technologijų specialistų. Jie tobulins platformą, padedančią verslams bendrauti su vartotojais pasitelkiant emocinį intelektą. „Kaip elektros lemputė paskatino industrinę revoliuciją, taip dirbtinis intelektas turi potencialą paliesti ir pagerinti visas mūsų gyvenimo sritis. Noriu, kad Lietuva neatsiliktų ir kuo daugiau prisidėtų prie tokios ateities. Išvykau iš čia prieš 16 metų ir smagu, kad dabar turiu galimybę grąžinti tai, ką išmokau”, – sako Tadas Jucikas, „Genus AI“ įkūrėjas ir vadovas.

Ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius teigia, kad šios kompanijos atėjimas į Lietuvą yra gera žinia. „Užsienio šalyse gyvenantys lietuviai yra sukūrę puikių sėkmės istorijų, tarp kurių yra ir „Genus AI“. Jų sprendimas prisijungti prie daugiau nei 40 bendrovių Lietuvoje vienijančios dirbtinio intelekto bendruomenės bei augti Vilniuje yra svarbus žingsnis, padėsiantis šiai industrijai ir toliau vystytis Lietuvoje“, – sako V. Sinkevičius.

Lietuvoje kompanija vystys DI algoritmais besiremiančią platformą, padedančią verslams efektyviau bendrauti su vartotojais. „Kiekvienas turime unikalų bendravimo būdą ir norime tik mums pritaikytos komunikacijos, pavyzdžiui, iš verslo ir paslaugų pusės. Netolimoje ateityje pamatysime vis daugiau video, garso ir teksto turnio, pritaikyto kiekvienam individualiai”, – teigia Vilniaus padalinio vadovas Viktoras Jucikas.

Pasak jo, naujam centrui Vilnių kompanija pasirinko dėl aukštos kvalifikacijos specialistų, didžiulio progreso ir investicijų į infrastruktūrą. Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius sako, kad inovacijos yra vienas svarbiausių Vilniaus augimo ir sėkmės variklių. „Džiugu, kad ambicinga ir svetur jau sėkmės sulaukusi bendrovė „Genus AI“ Vilnių pasirenka būtent inovacijų vystymui skirtam tyrimų padaliniui. Prisijungdama prie Vilniuje vis gausėjančios technologinių įmonių bendruomenės, ji dar labiau sustiprins Vilniaus ambiciją tapti Europos technologijų centru”, – teigia Vilniaus meras.

Šiuo metu „Genus AI“ įsikūrusi Didžiojoje Britanijoje ir JAV. Kompanijos padalinyje San Franciske gyvenantis ir dirbantis T. Jucikas džiaugiasi galėdamas spręsti didžiausių JAV verslų problemas ir surasti joms technologinius sprendimus būtent čia, Vilniuje, taip įgyvendindamas savo viziją sujungti Silicio slėnį su Lietuva.

Lietuvoje T. Jucikas baigė KTU Gimnaziją, o daktaro laipsnį apsigynė Kembridžo Universitete. Jo tyrimai skaičiuojamųjų neuromokslų srityje sukūrė pamatą DI pritaikymui versle. „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas tikina, kad šiuo metu dirbtinio intelekto sritis pasaulyje laikoma pačia svarbiausia ateities technologija. „Lietuvai kritiškai svarbu turėti kad ir nedidelį skaičių šią technologiją vystančių kompanijų. Jos suteikia galimybę auginti bendruomenę, kuri suvokia dirbtinio intelekto esmę ir jo galimybes. Džiugu, kad lietuvių sukurti bei išvystyti pasaulinio lygio verslai grįžta namo ir pritraukia talentus iš vakarų“, – sako „Investuok Lietuvoje“ vadovas.

Už plėtrą, investuotojų pritraukimą ir technologijų vystymą atsakingas Tado brolis V. Jucikas prie „Genus AI“ prisijungė 2017. Anksčiau Didžiojoje Britanijoje jis kūrė startuolį „YPlan” bei dirbo investiciniame banke „Goldman Sachs”, todėl į kompaniją atsinešė didelę produkto ir technologijų vystymo patirtį. Jis taip pat vadovaus „Genus AI“ biurui Vilniuje.

„Smagu matyti, kad vis daugiau profesinių aukštumų pasaulyje pasiekusių lietuvių grįžta, su savimi parsiveždami kontaktus, intelektualinį ir finansinį kapitalą. Jų dėka Lietuva greičiau stoja greta stipriausių pasaulio valstybių. Tai dar kartą įrodo, kaip svarbu investuoti į ryšius su išvykusiais lietuviais, sekti ir įvertinti jų pasiekimus”, - sakė Aušra Kukelkaitė, profesionalų tinklo „Global Lithuanian Leaders” direktorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)