Aparatas kodiniu pavadinimu „Project Scarlett“ sumažins latentinį žaidimų įkėlimo laiką. Jį planuojama pradėti pardavinėti 2020 m. kalėdiniu laikotarpiu kartu su nauja populiariojo „Halo“ versija.

„Microsoft“ taip pat pranešė, kad spalio mėnesį debiutuos „xCloud“ transliacijos platforma, kuri leis klientams žaisti bet kur, laikant visus žaidimų duomenis debesyje.

Kompanija šias naujienas paskelbė Los Andžele vykusiame renginyje prieš prasidedant E3, žaidimų pramonės prekybos parodai, kuri atidaroma šį antradienį. Naujienos liudija „Microsoft“ pasiryžimą kurti naujos kartos aparatūrą, tuo pačiu pasiūlant vartotojams naujų būdų transliuoti žaidimus į skirtingus įrenginius.

„Microsoft“ aplenkė „Sony Corp.“, kuri šiemet pirmą kartą praleido parodą, o vėliau, kaip tikimasi, paskelbs apie savo pačios sukurtą naujos kartos konsolę. „Sony PlayStation 4“ – labiausiai perkama konsolė iš visų dabartinės kartos žaidimų įrenginių.

„Jie nenusileidžia „Sony“ naujos kartos konsolių naratyve ir kuria savo hibridinių žaidimų ateitį“, – taip „Microsoft“ pranešimą pakomentavo Matthew Kantermanas, „Bloomberg Intelligence“ vaizdo žaidimų analitikas.

„Microsoft“ susiduria su augančia žaidimų pramonės konkurencija, nes technologijų įmonės pamažu pereina prie internetinio transliavimo paslaugų. „Alphabet Inc.“ priklausantis „Google“ lapkričio mėnesį pradeda teikti 10 dolerių kainuosiančią paslaugą „Stadia“. „Microsoft“ stengiasi išplėsti savo patrauklumą visų tipų žaidėjams, įskaitant tuos, kurie naudojasi asmeniniais kompiuteriais.

Dabartinės kartos konsolė, „Xbox One“, pradėta pardavinėti 2013 metais ir iš pradžių nesulaukė didelio susidomėjimo, nes aukšta pirminė kaina buvo skirta pritraukti platesnę pramogautojų publiką ir atbaidė užkietėjusius žaidimų entuziastus. Po kainos sumažinimo ir grįžimo prie tradicinės auditorijos pardavimai šiek tiek atsigavo, bet taip ir nesugebėjo prilygti konkuruojančiai konsolei „Sony PlayStation 4“.

Renginio metu „Microsoft“ pristatė 60 naujų žaidimų ir paskelbė apie naują prenumeratos paslaugą, „Xbox Game Pass Ultimate“, kuri už 15 dolerių per mėnesį leis fanams žaisti tiek konsolinius, tiek kompiuterinius, tiek internetinius žaidimus.