Šiandien Valeriia dirba rinkodaros vadove startuolyje „Einpix“ ir džiaugiasi galėdama savo patirtimi pasidalinti su kitais, taip pat svarstančiais apie profesinius pokyčius.

Studijų pasirinkimą nulėmė tėvai

Baigusi mokyklą, Valeriia skatinama tėvų pasirinko civilinės inžinerijos mokslus, o studijų metais pradėjo dirbti lietuviškos IT kompanijos padalinyje Kijeve. Čia pagrindinės jos atsakomybės buvo susijusios su pardavimais, analitika bei rinkodara.

Nors buvo įgijusi inžinerijos išsilavinimą mokydamasi Kijevo universitete, o vėliau ir doktorantūros studijose Vilniuje, Valeriia dirbdama suprato, kad ši sritis nėra jos asmeninis pašaukimas ir ji pati norėtų savo ateitį sieti su skaitmenine rinkodara.

Iš Kijevo į Vilnių – ieškoti pašaukimo

Siekdama naujų profesinių iššūkių Lietuvoje, Valeriia pradėjo mokytis lietuvių kalbos, atliko praktiką skaitmeninės rinkodaros srityje ir tęsė darbą IT įmonėje. Tuomet ji nusprendė sudalyvauti ir „Women Go Tech“ mentorystės programoje, kur tikėjosi gauti dar daugiau žinių ir palaikymo tobulėjant.

Pagrindinis jos tikslas buvo įgyti patirties formuojant „rinkodarinį požūrį“ (angl. marketing mindset) ir geriau suprasti, kokie įgūdžiai reikalingi, norint pasiekti aukštų rezultatų šioje srityje bei kaip kurti technologinį verslą. Taip pat, pradėjus dirbti su skaitmenine rinkodara, ją labai nustebino, kad merginų čia buvo labai mažai, tad Valeriia tikėjosi bendraminčių rasti tarp programos dalyvių.

Programa padėjo išsigryninti tikslus

Valeriios mentore antrajame „Women Go Tech“ programos sezone tapo Kristina Valaitytė, ilgalaikę patirtį skirtingose industrijose turinti rinkodaros strategė. Pirmojo susitikimo metu padedama mentorės programos dalyvė suskirstė savo tikslus į profesinius bei asmeninius. Turėdama praktinės patirties dirbant rinkodaros komandoje, ji išsikėlė siekį papildyti žinias teoriniais pagrindais, daugiau įsigilinti į IT produktų plėtrą, rinkodaros biudžeto formavimą bei reklaminių kampanijų kūrimą.

Siekdama patobulinti ir asmeninius įgūdžius, Valeriia norėjo daugiau sužinoti ir apie vadovavimą komandai, įmonės darbuotojų pasitenkinimo užtikrinimą, taip pat geriau išmokti planuoti savo laiką. „Nusistačius tikslus, svarbu bent kartą per mėnesį prie jų sugrįžti bei įsivertinti, ką konkrečiai padarei, kad priartėtum prie jų įgyvendinimo“, – patarimu dalijasi Valeriia.

Naujas žinias pritaikė startuolio komandoje

Dar prieš „Women Go Tech“ programą Valeriia prisijungė prie bendraminčių komandos, įkūrusios startuolį „Einpix“. Šio produkto idėja – pasiūlyti verslams vizualinių užduočių fiksavimo, stebėjimo ir valdymo sprendimų platformą, palengvinančią jų klientų kokybės kontrolę ir komunikaciją. Mergina pasakoja, kad būtent mentorystės programos metu įvyko svarbus žingsnis tobulinant šį produktą. Nuolat gaudama ne tik motyvacijos, bet ir papildomų žinių iš savo mentorės bei programos metu sutiktų specialistų, Valeriia ėmėsi daugiau iniciatyvos ir ragino savo komandą susikoncentruoti į startuolio idėjos plėtrą.
Valeriia Chemerys ir Kristina Valaitytė

Mergina džiaugiasi, kad programoje turėjo progą atlikti mentorės pasiūlytas užduotis, susijusias su startuolio strategine rinkodara. Savarankiškai jas atlikusi, Valeriia sulaukdavo iš mentorės grįžtamojo ryšio, kuris leido geriau įvertinti idėjas bei kurti naujus sprendimus, skatinančius judėti į priekį su komanda. Pastangos greitai sulaukė pripažinimo – praėjusiais metais „Einpix“ buvo nominuotas geriausios aplikacijos kategorijoje „LOGIN 2018“ konferencijoje, o šiemet tapo ir konferencijos partneriu.

Mentorės pavyzdys įkvėpė tobulėjimui

Valeriia pasakoja, kad daug įkvėpimo jai suteikė ir mentorės Kristinos gebėjimas nuolat ieškoti naujų galimybių tiek verslo, tiek asmeninio tobulėjimo prasme. Mentorės paskatinta, Valeriia apsilankė ir konferencijose „LOGIN“, „Idėja Lietuvai“ bei atrado ir tokių centrų kaip „Rise Vilnius“ bei „Vilnius Tech Park“ kuriamą technologijomis besidominčių žmonių ekosistemą.

Gilindama žinias savo darbo praktikoje, Valeriia dabar taip pat nuolat ieško galimybių mokytis savarankiškai – domėdamasi naujienomis bei informaciniais šaltiniais anglų kalba, taip pat bent kartą per mėnesį apsilankydama Lietuvos marketingo asociacijos seminaruose ir kituose jai aktualiuose renginiuose Vilniuje.

„Mentorės gebėjimas visur pastebėti galimybes tobulėjimui man buvo atradimas. Dabar pati stengiuosi toliau išlaikyti tokį užsidegimą nuolat žvalgytis naujų progų gilinti savo žinias“, – džiaugiasi mergina.

Sėkmės paslaptis – realistiškas laiko planavimas

Mergina sako, kad įgauti pagreitį tiek plečiant savo įgūdžius, tiek vykdant veiklą startuolio komandoje jai labai padėjo pasikeitęs požiūris į laiko planavimą bei užduočių atlikimą. Supratusi, kad vis dėlto visko suspėti ir išmokti neįmanoma, mergina atsirinko dalykus, kuriems norėjo skirti savo laiką pirmiausia. „Turėjau sau pripažinti, kad neprivalau nuolat būti produktyvi. Norint tobulėti, svarbu ir stabili emocinė būsena, tad reikia nepamiršti ir tinkamai pailsėti“, – sako Valeriia.

Mergina pripažįsta, kad anksčiau buvo kiek per daug susikoncentravusi į tobulo rezultato siekimą, o tai sekino tiek jos jėgas, tiek motyvaciją, tad ji vis atrasdavo dingsčių darbų atidėliojimui. Todėl dabar Valeriia vadovaujasi mintimi, jog svarbiausia yra pradėti veikti, o tuomet galima atitinkamai planuoti kitus žingsnius, siekiant tobulinti idėjos išpildymą, taip judant galutinio tikslo link.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)