Tačiau, kaip rasti tinkamiausią ir patikimiausią planšetę būtent jums? Štai penkios planšečių savybės, į kurias verta atkreipti dėmesį.

Dydis ir vaizdo kokybė

Pirmiausia, nuspręskite, kaip naudosite planšetę: ar ji bus skirta naudojimui namuose, ar keliaujant. Jei norite ją naudoti namuose, patogiau naudoti didesnę planšetę, bet jeigu norėsite ją reguliariai naudoti keliaujant, patariama įsigyti mažesnę planšetę, nes kuo planšetė plonesnė, tuo ji lengvesnė.

Skiriami penki pagrindiniai planšečių dydžiai: 5, 7, 9, 10 ir 13 colių. Jei norite aukštos vaizdo kokybės, atkreipkite dėmesį į ekrano rezoliuciją, kuri matuojama pikseliais. Kuo daugiau pikselių, tuo ryškesnis vaizdas.

Operacinė sistema

Lyderiaujančią vietą rinkoje užima kompanijos „Apple“ operacinė sistema „iOS“. Tai galinga, šiuolaikiška, saugi ir ekonomiška pagal energijos suvartojimo kiekį, operacinė sistema.

„Windows“ operacinė sistema yra sukurta darbui ir mokymuisi. Saugi, paprasta, suvartoja mažai energijos ir nelabai kuo skiriasi nuo operacinės sistemos kompiuteryje.

„Android“ operacinė sistema leidžia viską nusistatyti pagal savo porekius: kontroliuoti pirkinius, kontaktus, susirašinėjimą. Galėsite susikurti atsarginę kopiją nelaimės atveju, be to, rasite įvairių priedų, paslaugų, žaidimų bei muzikos.

Baterija

Jeigu planuojate keliauti su planšete, būtina atkreipti dėmesį į tai, kad prietaiso baterija būtų kokybiška ir nereiktų ieškoti vietų, kur ją pakrauti. Iš esmės, viskas vėl atsiremia į planšetės dydį. Tačiau nepamirškite ir kitų parametrų, kurie gali be reikalo iškrauti jūsų planšetę. Tarkime, ekrano ryškumas – tai vienas esminių dalykų, kuris suvartoja daugiausia energijos. Jeigu perkate lengvą planšetę, turinčią didelę įstrižainę, išlieka tikimybė, kad baterija bus silpna.

Atmintis

Kuo brangesnė planšetė, tuo jos atmintis bus didesnė. Prietaisų atmintis svyruoja nuo 8 gigabaitų (GB) iki 1 terabaito (TB). Tačiau negalvokite, kad kuo daugiau atminties, tuo planšetė bus geresnė. Tiesiog turėsite daugiau vietos programoms ir dokumentams.

Tiesa, tai nėra vienas svarbiausių dalykų lemiančių planšečių kokybę. Nepamirškite, kad kai kurios planšetės leidžia prijungti išorinę atminties kortelę, tuomet turėsite vietos tiek, kiek jums reikės.

Ryšio galimybės

Planšetės su SIM kortele suteikia vieną didžiausių patogumų. SIM kortelė – mobilusis internetas su 3G arba 4G ryšiu, kuris leis dirbti ar mėgautis filmu bet kur ir bet kada. Ir nereikės Wi-Fi signalo keliaujant ar esant komandiruotėje kitame mieste. Taigi, svarbiausia, nuspręskite kokiu tikslu norite įsigyti planšetę: darbui ar laisvalaikiui, ar naudosite ją namuose, ar kelionių metu.