„Bite“ ir „Tele2“ ketina sukurti bendrą radijo prieigos tinklą (angl. radio access network arba RAN), taip optimizuojant abiejų bendrovių infrastruktūros priežiūrą šiose šalyse.

Bendra įmonė, kurios po 50 proc. akcijų valdys „Bitė“ ir „Tele2“, diegs 5G tinklą bei valdys bendrovių RAN tinklo (bazinės stotys ir antenos) infrastruktūrą. Bendrą tinklą sukurti numatoma iki 2023 metų pabaigos. Iki 2021 metų vyks planavimo ir pasirengimo darbai.

Bendras tinklas neturės jokios įtakos bendrovių konkurencijai rinkoje – „Tele2“ ir „Bitė“ ir toliau veiks kaip visiškai savarankiškos įmonės, jos atskirai valdys pagrindinius tinklus (angl. core network), kuriuos sudaro komutacinės stotys ir kita kritinė įranga.

Pasak jų, dalijimasis infrastruktūra yra įprasta praktika pasaulyje ir ES.

Anot bendrovių, susitarimą paskatino teigiama patirtis, kurią sukaupė kitų šalių operatoriai, įgyvendinę panašius projektus. Pasaulyje esama maždaug 100 panašių projektų, vien Europoje jų skaičiuojama 40. Pavyzdžiui, „Tele2“ ir „Telenor“ dalijasi tinklu Švedijoje, „Orange“ ir „T-Mobile“ Lenkijoje, DNA ir „Telia“ Suomijoje, SFR ir „Bouyuges Telecom“ Prancūzijoje, „Vodafone“ ir „Nova“ Islandijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)