Tyrėjai naująjį prietaisą pavadino „sniego pagrindu veikiančiu triboelektriniu nanogeneratoriumi“ arba tiesiog „Snow TENG“.

Iš pavadinimo galima spręsti, kad šis prietaisas gamina elektros energiją, kuri atsiranda dėl dviejų medžiagų trinties.

Sniegas turi teigiamą krūvį, tad jo trintis su medžiaga, turinčia priešingą krūvį, leidžia iš sniego paimti energiją. Po eksperimentų mokslininkai nustatė, kad geriausia šiam darbui atlikti medžiaga yra silikonas.

„Snow TENG“ įrenginys atspausdinamas su 3D spausdintuvu, jo paviršius padengiamas silikono sluoksniu ir pritvirtinamas elektrodas. Tyrėjai teigia, kad toks įrenginys galėtų būti integruotas į saulės paneles ir taip gaminti elektros energiją, kai panelės yra padengiamos sniegu.

Pats principas skamba labai panašiai į anksčiau mokslininkų skelbtus hibridinius fotoelementus, kurie elektros energiją gamina ir tuo metu, kai lyja lietus.

Tačiau su „Snow TENG“ įrenginiu yra problemėlė – jis pagamina gana mažą elektros energijos kiekį.

Tyrėjai teigia, kad šiuo metu įrenginio galios tankis siekia 0,2 mW kvadratiniame metre. Tai reiškia, kad „Snow TENG“ įrenginių neprijungsime prie bendro elektros tinklo, kaip įprastų saulės panelių, tačiau tokie įdomūs įrenginiai gali būti panaudoti mažiems, sau energiją pasigaminantiems oro davikliams.

„Šis prietaisas gali dirbti atokiose vietovėse, kadangi jis pats pasigamina sau reikalingą energiją ir jam nereikia jokių baterijų“, – sakė tyrimo vadovas Richard’as Kaner’is. „Tai labai protingas prietaisas – orų stotelė, kuri gali pasakyti kiek prisnigo, kokia sniego kritimo kryptis, vėjo greitis bei jo kryptis.“

Mokslininkai pateikia ir kitų galimų „Snow TENG“ panaudojimo būdų. Jis galėtų būti panaudotas, kaip jutiklis, pritvirtintas prie batų ar slidžių pagrindo ir naudojamas rinkti duomenims. Tai ypač praverstų žiemos sportu užsiimantiems žmonėms.