Tenka pripažinti, kad „Samsung“ ir „Apple“ kompanijos, tikėdamos, kad vis dar yra geriausios, pamažu užleidžia pozicijas „Huawei“. Pirmojo šių metų ketvirčio duomenys rodo būtent kinų kompanijos parduotų telefonų skaičiaus augimą, kai Pietų Korėjos ir JAV kompanijų išmaniųjų parduota mažiau lyginant su praėjusių metų tuo pačiu ketvirčiu.

Huawei P30 Pro” ne pirmasis išmanusis, kuris gali priartinti 10 kartų be kokybės praradimo. Tokį bandymą išvydome 2014 metais, kai pietų Korėjos kompanija pristatė „Samsung Galaxy K Zoom“. Šis telefonas pasiūlė net 10 kartų optinį priartinimą, bet išmaniojo įrenginio išvaizda labiau priminė kišeninį fotoaparatą, o ne telefoną, todėl pirkėjų nesuviliojo.

Kiek vėliau, 2016 metais pasirodė „Motorola Moto Z“ modelis, kuris su papildomu telefono priedu „Hasselblad True Zoom“ leido taip pat naudotis optiniu priartinimu iki 10 kartų. Rezultatas man patiko, tik pats telefonas turėjo savų minusų, o priedą reikėjo įsigyti papildomai.

Huawei P30 Pro

Šiais metais „Huawei“ nustebina savo naujausiu flagmanu „Huawei P30 Pro”, kuris ne tik gerai atrodo, bet ir technologiškai atrodo pažangiausias iš tų modelių, kuriuos galima įsigyti Lietuvoje. Dar vienas kinų kompanijos „Oppo“ telefonas – „Oppo Reno 10x zoom”, taip pat siūlo panašiu principu veikiančią kamerą telefone.

Pažvelkime detaliau į tai, kuo „Huawei“ gali didžiuotis ir išsiskirti iš kitų. Ar tikrai kamera tokia gera ir nėra jai lygių šiai dienai?

Išskirtinė spalva

Radikalių dizaino pokyčių „Huawei P30 Pro” nepateikė. Nugarėlė primena „P20 Pro”, o priekis labai panašus į „Mate 20 Pro”. Labai dažnai net painioju šiuos du modelius, kai jie vienas šalia kito guli ant stalo.

Jei praėjusiais metais „P20 Pro” išsiskyrė „Twilight“ spalva, tai šiais metais labiausiai akį traukia krištolo žydrumos spalvos „P30 Pro” modelis. Telefono nugarėlė keičia spalvas nuo giliai violetinės iki šviesiai mėlynos, priklausomai nuo to, kaip telefonas sugeria šviesą. Atrodo išties patraukliai ir išskirtinai. Tiesa, toks dizaino sprendimas turi ir savų niuansų, ant nugarėlės itin ryškiai matosi visi pirštų antspaudai, tad norint pasigirti įspūdinga nugarėle, turėsite nuolat ją nuvalyti.

Huawei P30 Pro

Pirštų atpažinimo jutiklį ekrane jau išvydome praėjusiais metais. Šį kartą jis pagerėjo lyginant su „Mate 20 Pro”, tačiau vis dar nėra toks greitas kaip įprastas ekrano apačioje. Svarbu pirštą nuskaityti taip, kaip naudojatės pačiu įrenginiu. Pradžioje nuskaičiau telefoną laikydamas ranką iš apačios, todėl turėjau keblumų atrakinant telefoną. Geriau tai daryti iš šono. Taip, kaip laikote prietaisą. Dar svarbu žinoti, kad neužtenka švelniai priliesti patį jutiklį. Reikia spustelti šiek tiek stipriau, tuomet veikia geriau.

Visas dėmesys fotografijai

Žinoma, „Huawei P30 Pro“ patraukliausia funkcija nėra procesorius, baterijos tarnavimo laikas ar netgi dizainas, bet keturių objektyvų „Leica“ fotoaparatas. Daugiausia dėmesio per pristatymą Paryžiuje sulaukė būtent šio įrenginio kamera. „Huawei“ labai mėgsta palyginti nuotraukas darytas naujausiu savo modeliu su „iPhone“. Šį kartą į palyginimą įtraukė ir „Samsung Galaxy S10+” telefoną. Kompanija akcentavo naktinę fotografiją ir priartinimo galimybes prieš konkurentus. „Huawei P30 Pro” nuotraukos be abejonės atrodė geriau.

Huawei P30 Pro

Nepriklausomų „DxOmark“ specialistų vertinimu, šiuo metu geriausią kamerą turi „Samsung Galaxy S10 5G” modelis, kuris surinko 112 balų pagrindinės kameros kaip ir „Huawei P30 Pro”, tačiau priekinė kamera „Samsung“ kamera įvertinta 97, kai „Huawei“ 89 balais. Kol šio „Samsung“ modelio Lietuvoje dar nėra, „Huawei P30 Pro” išlieka geriausias kameros pasirinkimas, kurį galime įsigyti. Žinoma, jei tokie rezultatai jums aktualūs.

Įdomiausias sprendimas, tai kamera, galinti priartinti skaitmeniniu būdu net 50 kartų. Tokią nuotrauką vargiai panaudosite savo socialiniame tinkle, bet tai žingsnis į priekį. Šį kartą „Huawei P30 Pro” turi net keturias kameras – 40 MP (plataus kampo objektyvas, f/1.6 diafragma, OIS), 20 MP (itin plataus kampo objektyvas, f/2.2 diafragma) ir 8 MP (teleobjektyvas, f/3.4 diafragma, OIS). Ketvirta, „Time-of-Flight“ (TOF) kamera, yra skirta geresniam fono išliejimui.

Jei priartinus maksimaliai nuotrauka atrodo nenaudotina, tai visai kitas vaizdas naudojant 5 ar 10 priartinimą. Pastebėjau, kad norint priartinti rankiniu būdu (2.5, 3.7 ar 6.5 kartus), nuotraukų kokybė būna šiek tiek prastesnė nei naudojant siūlomus 5 ar 10.

Didžiausias trūkumas norint nufotografuoti žmones. Jei naudojant profesionalų fotoaparatą portretams naudojamas teleobjektyvas, tai „P30 Pro“ telefonu tai geriau daryti iš arti. Hibridinis priartinimas geriausiai tinka fotografuoti miestą, gamtą ar dangų, bet ne žmones. Tiesa, dėka „Time-of-Flight“ kameros, darant portretus iš arti, nuotraukos atrodo labai gerai ir arti to, ką gali išgauti iš profesionalaus fotoaparato.

Dar vienas „Huawei P30 Pro” kameros privalumas – naktinė fotografija. Tai vienas geriausiai fotografuojančių išmaniųjų telefonų prastomis apšvietimo sąlygomis. Naudojant hibridinį priartinimą galima nufotografuoti net ir mėnulį. Tuomet įsijungia specialus „Mėnulio režimas“, kuris idealiai parenka tam nustatymus.

Filmuoja stabiliai, bet priartinimo geriau nenaudoti

Kalbant apie vaizdo įrašą „Huawei P30 Pro“ telefonu, tai situacija šį kartą pagerėjo. Pagaliau tai pirmasis „Huawei” telefonas, kurio video kokybė man patinka. Galima įrašyti maksimalią 4K skiriamąją gebą esant 30 kadrų per sekundę, bet 60 kadrų per sekundę vis dar rasite konkurentų išmaniuosiuose telefonuose.

Huawei P30 Pro

Įjungti arba išjungti vaizdo stabilizavimą galimybės nėra, nes kompanijos atstovai tikina, kad tai nustatyta automatiškai ir vartotojui jau nieko daryti nereikia. Kas dar šiek tiek nuvilia, tai fokusavimas. Šiek tiek plaukioja, todėl tikiuosi su atnaujinimais tai bus sutvarkyta. Ko geriau nedaryti, tai nenaudoti priartinimo. Vaizdas labai dreba, o dirbtiniu intelektu veikiančiai kamerai reikia laiko sufokusuoti. Naudojant trikojį vaizdas geresnis, bet aš tokios filmuotos medžiagos nenaudočiau savo socialiniuose tinkluose.

Tačiau yra keletas niuansų, kurie man užkliuvo. Jei ankstesni „Huawei“ flagmanai ne visada kontaktuodavo su išmaniaisiais laikrodžiais, tai šį kartą „P30 Pro” nenorėjo susidraugauti su filmavimui skirta programėle. Kartais naudoju „DJI Osmo Mobile 2“ stabilizatorių, kad einant vaizdas būtų stabilesnis ir atrodytų profesionaliau. Šis stabilizatorius turi tam skirtą programėlę, kad galėtum valdyti prietaisą, tik garsas naudojant ją buvo tiesiog prislopintas. Visai kas kita paties telefono naudojama kamera. Garsas buvo kur kas geresnis.

Geriausiai tarnaujanti baterija ir keletas niuansų

Dar vienas „Huawei“ flagmanų privalumas – tai ne tik talpi, bet ir ilgiausiai tarnaujanti baterija, lyginant su konkurentais. „P30 Pro“ turi 4200 mAh akumuliatorių, kuris patiks visiems, kurie naudojasi išmaniuoju pakankamai aktyviai. „Apple“ giriasi, kad jų telefonai turi greito krovimo funkciją, bet pakuotėje vis dar seno tipo pakrovėjas. Kai gyvenimo tempas yra greitas, tai „Huawei P30 Pro“ pakuotėje esantis 40W greito krovimo pakrovėjas įkrauna išmanųjį per valandą. Unikali atgalinio krovimo technologija, leidžianti įkrauti kitus prietaisus, gerai, bet mano manymu, tai retai naudojama. Man nepavyko pradėti krauti „Samsung“ ar „iPhone“ modelių.

Tiesa, šis telefonas turi dar vieną trūkumą, kuris būdingas visiems mano bandytiems „Huawei“ modeliams – informaciniai pranešimai (push‘ai) ateina tik tuomet, kaip pats atsidarai konkrečią programėlę (pvz., Delfi naujienos ar bankiniai pavedimai).

Per mėnesį naudojimo, mano telefono ekranas, jau spėjo susibraižyti, tad reikėtų pagalvoti apie papildomą apsaugą.

„Huawei P30 Pro” galima rinktis trijų spalvų bei skirtingos atminties. Mano bandytas modelis turi 8 GB RAM bei 256 GB vidinės atminties, kurią galima praplėsti nano SD kortele arba naudotis antrąją SIM. Norintiems sutaupyti galima rinktis su 6 GB ir 128 GB atmintimi. Kaina Lietuvoje be nuolaidos nuo 899 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)