Pranešime žiniasklaidai Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, pateikia 5 programėlių, padėsiančių pasirengti Velykoms, rekomendacijas.

1. Nuo vaivorykštinių margučių iki vėjo gaudyklių

Žvaigždėtą dangų arba vaivorykštę primenantys margučiai, spalvingi velykiniai vainikai arba ore skambančios vėjo gaudyklės – visas šias dekoracijas pasidaryti galite patys. Tam tereikės įsidiegti programėlę „Easter DIY tutorials“ („iOS“ vartotojams) arba „Easter Decorations“ („Android“ vartotojams), kurios šventiškai papuošti namus įkvėps visą šeimą.

Šiose aplikacijose gausu ne tik įvairiausių rankdarbių idėjų, bet ir pasidaryk pats tipo mokomųjų straipsnių bei vaizdo įrašų. Juose yra aprašytas arba parodytas kiekvienas dekoracijų gaminimo žingsnis, todėl jas sukurti pavyks iš pirmo karto.

2. Velykinių patiekalų receptai

Margučiai, velykinis pyragas ir... pritrūkote idėjų, kokiais dar patiekalais nustebinti artimuosius? Technologijų kūrėjai velykiniais receptais jau pasirūpino – juos rasti galite specialiai šiai pavasario šventei skirtose programėlėse.

„Apple“ įrenginių savininkams verta išbandyti aplikaciją „Easter Recipe Land“. Joje patalpinti įvairūs užkandžių, desertų ir pagrindinių patiekalų receptai, o taip pat nurodytas kiekvieno jų kaloringumas bei maistingumas. Tuo tarpu „Android“ vartotojams buvo sukurta programėlė „Easter Recipes“. Čia galima rasti ne tik šventinius receptus, bet ir iš anksto paruoštus patiekalams pagaminti reikalingų pirkinių sąrašus.

3. Tobulai išvirtas kiaušinis? Padės išmanus laikmatis

Nepaisant velykinių valgių įvairovės, ant stalo per šią šventę neretai dominuoja būtent kiaušinių patiekalai. Atrodytų, nėra nieko paprasčiau nei išvirti šį produktą, tačiau tokios detalės kaip virimo trukmė, kiaušinių dydis ir temperatūra nulemia skirtingą jų skonį, tekstūrą bei išvaizdą.

Jei kiaušinius paruošti norite tikrai tobulai, atsisiųskite išmanųjį laikmatį „Egg timer“. Šioje programėlėje tereikės pasirinkti virti ketinamo kiaušinio dydį (jei turite virtuvines svarstykles, galėsite įvesti tikslų jo svorį), pažymėti numanomą temperatūrą ir norimą rezultatą: skystai, vidutiniškai ar kietai paruoštas trynys. Tuomet kiaušinį panardinkite į verdantį vandenį, programėlėje spauskite mygtuką „Start“ ir kai jis bus paruoštas – laikmatis pradės skambėti.

4. Du viename: virtualus kiaušinių marginimas ir atvirutės

Jei šiais metais velykinius margučius pirmą kartą dažysite kartu su vaikais, leiskite jiems iš anksto susipažinti su procesu ir šiek tiek pasitreniruoti. Tokioms treniruotėms pravers spalvinimo knygelę primenanti programėlė „Easter egg coloring“.

Šioje aplikacijoje vaikai galės pasirinkti iš daugelio skirtingo dizaino bei raštų virtualių margučių ir įvairiausių spalvų. Be to, nuspalvintus piešinius bus galima išsaugoti kaip atvirutes ir jomis pasidalinti su artimaisiais.

5. Velykų zuikučio skambutis

Jei norite sustiprinti šventinę vaikų nuotaiką, nustebinkite juos velykinio zuikučio skambučiu. Tam tereikia į išmanųjį telefoną įsidiegti aplikaciją „Call Easter Bunny“. Tiesa, šis pavasario šventės personažas kalba tik angliškai, todėl tėvams patartina taip pat dalyvauti pokalbyje ir, jei reikia, išversti jo žodžius.

Aplikacija veikia labai paprastai – nustatykite laiką, kada norite sulaukti zuikio skambučio, ir stebėkite mažylio reakcijas. Animuotas gyvūnėlis paklaus vaiko vardo, pagirs jį už gerą elgesį ir pažadės dovanų. Be to, pokalbį su zuikučiu galėsite ir įrašyti, perklausyti vėl arba pasidalinti juo su artimaisiais.
programėlė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)